AS Roman päävalmentaja José Mourinho sanoo, että hän kohtasi keskiviikkona huonoimman erotuomarin koko urallaan.

Mourinhon suojatit pelasivat keskiviikkona Serie A:ssa 1-1-tasapelin Monzan vieraana, ja pelin oikeudenjakajana toimi 38-vuotias Daniel Chiffi.

AS Roma pelasi ottelun viimeiset hetket alivoimalla, koska laitapuolustaja Zeki Çelik sai toisen keltaisen korttinsa lisäajalla. Mourinho sanoi pelin jälkeen, että hän ei tehnyt viimeiseen puoleen tuntiin mitään, koska ei halunnut itsekin lentää ulos. Portugalilaisvalmentaja on saanut tällä kaudella Serie A:ssa jo kolme punaista korttia.

– Tämä oli huonoin tuomari, jonka olen kohdannut koko urani aikana. Uskokaa minua, olen ollut tekemisissä monien huonojen tuomareiden kanssa, sanoi Mourinho Goalin mukaan.

– Yleensä kun puhun erotuomareista, se johtuu siitä, että he vaikuttavat suoraan peliin. Tässä tapauksessa se ei mielestäni pidä paikkaansa. Mutta hän on kauhea, hän ei luo minkäänlaista inhimillistä yhteyttä keneenkään, hänellä ei ole empatiaa, hän antaa punaisen kortin pelaajalle, joka liukastuu, koska pelaaja on uupunut 96. minuutilla.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Filippo Biafora

@Fil_Biafora
La Procura #Figc ha aperto questa mattina un procedimento per “dichiarazioni lesive” sulle parole di José #Mourinho sull’arbitro #Chiffi. Entro massimo 30 giorni il procedimento va definito
@tempoweb

– Valitettavasti tämäkin on merkki Roman heikkoudesta seurana, koska meillä ei ole muiden seurojen tapaan voimaa sanoa, että emme halua tätä tuomaria.

– Lopetin työskentelyn 20-30 minuuttia ennen loppua, koska tiesin, että hän antaisi minulle punaisen kortin mistä tahansa.

Mourinho jatkoi Chiffin tylyttämistä lehdistötilaisuudessaan ja sanoi, että hänellä oli piilotettu mikrofoni mukana, jotta hänen ja tuomareiden keskusteluista jäisi todistusaineistoa.

– En ole tyhmä, menin peliin mikrofonin kanssa ja nauhoitin kaiken siitä hetkestä lähtien, kun lähdin pukuhuoneesta. Minun oli suojeltava itseäni.

– Aina sanotaan, ettemme koskaan voita Daniele Orsaton ollessa tuomarina, mutta ottaisin mieluummin hänet jokaiseen peliin, koska hänellä on aina peli hallinnassa. Hänen ei tarvitse toimia vihaisesti, hän on rauhallinen.

– Chiffissä ei ole juurikaan tuomarin ainesta. Hänellä on taito suuttua, ja siinä se. Mutta se on vastoin erotuomarin luonnetta, jonka pitää olla juuri päinvastainen.

Artikkeli jatkuu taulukon alla.

Serie A sijat 1-7
#JoukkueOVTHMP
1Napoli NAP37276475-2887
2Lazio LAZ37218858-3071
3Internazionale INT372231270-4269
4AC Milan ACM371910861-4267
5Atalanta ATA371871261-4661
6AS Roma ROM371791148-3760
7Juventus JUV372161055-3359

Monzan päävalmentaja Raffaele Palladino vuorostaan kehui Chiffin esitystä, vaikka erotuomari antoi hänelle punaisen kortin.

– En ollut vihainen tuomarille, hän on ollut yksi parhaista tällä kaudella. Mielestäni hän ei tehnyt virheitä.

– Olin vihainen neljännelle tuomarille, koska en ole koskaan nähnyt vastapuolen vaihtopenkiltä niin paljon protesteja, se oli uskomatonta. Poltin enemmän energiaa katsomalla heitä kuin keskittymällä joukkueeseeni.

– Se, mitä he tekivät tänään, oli törkeää, joten olin vihaisempi neljännelle tuomarille. Erotuomari oli täydellinen. Oikeastaan onnittelen häntä, koska hän suoriutui hyvin.

Italian jalkapalloliitto FIGC on aloittanut tutkinnan Mourinhon kommenteista koskien Chiffiä.

Lue lisää Serie A:sta: