Eurooppa-liigan finaali pelataan keskiviikkona Unkarissa. 

Sevilla ja AS Roma iskevät yhteen turnauksen loppuottelussa. Finaali potkaistaan käyntiin Suomen aikaa klo 22.00.

AS Roman päävalmentaja José Mourinho valmentaa uransa kuudennen eurofinaalin. Luotsi on voittanut kaikki viisi aiempaa eurofinaaliaan.

Nyt vastaan asettuu Eurooppa-liigan hallitsijana tunnettu Sevilla. Sevilla on voittanut Eurooppa-liigan ja sitä edeltäneen UEFA Cupin yhteensä peräti kuusi kertaa. Edellisen kerran Sevilla kruunattiin Eurooppa-liigan mestariksi elokuussa 2020.

Mourinho ei kuitenkaan anna liian suurta painoarvoa Sevillan historialle Eurooppa-liigassa.

– Historia ei voita otteluita. Katsot Real Madridin finaaleja ja oletat heidän voittavan kaikki finaalinsa. Katsot Sevillan finaaleja ja odotat niin ikään Sevillan voittavan kaikki finaalinsa. Todellisuudessa historia ei kuitenkaan voita otteluita. En tykkää taikauskosta, joten en edes koe sen olevan erillinen tekijä. Tämä on uusi finaali ja luvassa on uutta historiaa. Sevillalla on kokemusta, sillä he ovat olleet usein näissä tilanteissa, mutta niin mekin olimme viime vuonna, Mourinho viittasi Konferenssiliigan mestaruuteen.

Mourinho voitti Eurooppa-liigan Manchester Unitedin kanssa keväällä 2017. Lisäksi Mourinho juhli UEFA Cupin voittoa Porton peräsimessä vuonna 2003. Mourinhosta voi tulla historian ensimmäinen valmentaja, joka juhlii kilpailun voittoa kolmen eri seuran valmentajana. Sekään ei kiinnosta sen suuremmin konkarivalmentajaa.

– Se ei kiinnosta minua. Teemme töitä kannattajien eteen. Tässä vaiheessa uraani ajattelen ainoastaan sitä onnen tunnetta, jota voimme antaa kannattajillemme. Eurooppa-liigan finaaliin pääseminen on jotain, mitä kukaan ei ajatellut kauden alussa, koska tässä kilpailussa oli mukana niin laadukkaita seuroja. Barcelonan ja Arsenalin kaltaiset seurat putosivat nopeasti pois. AS Romalle finaalissa pelaaminen merkitsee valtavasti. Nyt meidän on yritettävä saada kannattajat onnellisiksi.

LUE MYÖS