AS Roman päävalmentaja José Mourinho on saanut Euroopan jalkapalloliitolta (UEFA) neljän ottelun toimitsijakiellon.

Pannan takana on Mourinhon käytös päättyneen kauden Eurooppa-liigan finaalissa Sevillaa vastaan. Roma hävisi loppuottelun rangaistuspotkukilpailussa.

UEFA:n mukaan Mourinho käytti ”loukkaavaa kieltä” tuomaria kohtaan.

Finaalin jälkeen Mourinho kritisoi erotuomari Anthony Taylorin linjaa ottelussa. Lisäksi portugalilaisluotsi ikuistettiin pelin jälkeen huutelemassa Taylorille stadionin parkkihallissa. Mourinho muun muassa kutsui Taylorin esitystä ”vitun häpeälliseksi”.

Mourinhon panna tarkoittaa sitä, että hän on sivussa valtaosan AS Roman ensi kauden lohkopeleistä Eurooppa-liigassa. Lohkovaiheessa kukin joukkue pelaa kuusi ottelua ja Mourinho on sivussa neljästä.

UEFA on määrännyt AS Romalle myös muita rangaistuksia finaalin tapahtumista. Italialaisseura on saanut yhteensä 55 000 euron sakot kannattajiensa ja pelaajiensa epäasiallisesta käytöksestä. Fanit muun muassa sytyttivät katsomossa ilotulitteita ja heittelivät esineitä.

Lisäksi Roma on määrätty ottamaan yhteyttä Unkarin jalkapalloliittoon 30 päivän kuluessa kannattajiensa aiheuttamien vahinkojen korvaamiseksi. Finaali pelattiin Unkarin pääkaupungissa Budapestissa.

ESPN FC

@ESPNFC
Breaking: Jose Mourinho has been suspended for four UEFA club competition matches after directing abusive language at a match official in the Europa League final, UEFA announced.

Linkki twiittiin.