Marco Asensio on siirtymässä vapaana agenttina PSG:n riveihin.

Muun muassa AS:n ja Fabrizio Romanon mukaan osapuolten väliset neuvottelut ovat loppusuoralla. Asension on määrä allekirjoittaa neli- tai viisivuotinen sopimus PSG:n kanssa.

Kuluvalla kaudella pienelle vastuulle varsinkin suurissa otteluissa jäänyt Asensio ei hyväksynyt Real Madridin jatkosopimustarjousta. 27-vuotias Asensio pettyi vastuuseen ja ymmärsi, ettei saisi tulevaisuudessakaan sen suurempaa roolia Carlo Ancelottin alaisuudessa.

PSG:n entinen pelaaja Jérôme Rothen uskoo Asension siirtyvän seuraan vain rahan vuoksi. Mediatietojen mukaan PSG maksaa Asensiolle noin 8-10 miljoonan euron vuosipalkkaa. Real Madridissa palkka oli puolet pienempi.

– Pidän Asensiosta. Real Madridissa Asensio oli kuin blokattu, sillä häntä paremmat pelaajat pääsivät pelaamaan. Mutta kahdeksan miljoonan euron palkka pelaajalle, joka tulee vain laajentamaan kokoonpanoa… PSG on seura, jossa pelaajat pelaavat rahan vuoksi, Rothen totesi RMC:lle.

– Asensio on vapaa agentti, joten on normaalia, että PSG tekee uhrauksia saadakseen hänet, mutta pelaaja tulee seuraan vain rahan vuoksi. En usko hänen tulevan seuraan oikeista syistä. PSG tarvitsee erilaisen projektin. Asensiolle on samantekevää, pukeeko hän päälleen PSG:n, Manchester Unitedin, Manchester Cityn tai Chelsean pelipaidan.

 – Ei ole juurikaan suuria seuroja, jotka olisivat kiinnostuneita Asensiosta varsinkaan tuolla palkalla. Toisaalta Asensio ei ole pakosti huono hankinta ainakaan paperilla, mutta sopeutuuko hän Pariisiin menestyäkseen? En tiedä. Tuolla palkalla hän menee ottamaan kuvia Eiffel-tornille, pelaa muutaman ottelun ja loukkaantuu. Toivon, että Asensiolla menee paremmin kuin Draxlerilla, sillä kyseessä on samanlainen hankinta.