Europeleissä on arvottu seuraavien kierrosten ottelupareja. Suomesta mukana ovat yhä HJK ja KuPS.

HJK pelaa Mestarien liigan karsintojen toisella kierroksella (ottelut tällä ja ensi viikolla) norjalaista Moldea vastaan. Se oli tiedossa jo aiemmin. Nyt arvottiin kolmannen kierroksen parit, ja siinä HJK:lla kävi hyvä tuuri. Klubi saa vastaansa joko färsaarelaisen Kí Klaksvíkin tai ruotsalaisen BK Häckenin.

Voidaan puhua hyvästä arpaonnesta, vaikka Kí Klaksvík järjesti ensimmäisellä kierroksella todellisen yllätyksen pudottamalla unkarilaisen Ferencvárosin. HJK olisi voinut saada vastaansa yhtä lailla tshekkiläisen Sparta Prahan, bulgarialaisen Ludogoretsin tai slovenialaisen Olimpija Ljubljanan.

Jos HJK häviää toisella karsintakierroksella Moldelle, se siirtyy Eurooppa-liigan kolmannelle karsintakierrokselle. Siellä vastaan asettuisi puolalainen Raków Czestochowa tai azerbaidzhanilainen Qarabag. Sekä Mestarien liigassa että Eurooppa-liigassa HJK pelaisi kolmannella karsintakierroksella ensimmäisen osan vieraissa ja toisen kotona.

HJK on nyt yhden otteluparivoiton päässä vähintään Konferenssiliigan lohkovaihepaikasta.

Konferenssiliigan karsintojen puolella suomalaista futisosaamista edustaa enää KuPS, sillä FC Haka ja FC Honka putosivat ensimmäisellä karsintakierroksella.

Se tiedettiin jo aiemmin, että KuPS pelaa toisella karsintakierroksella (ottelut tällä ja ensi viikolla) irlantilaista Derry Cityä vastaan. Mikäli KuPS voittaa, se kohtaa kolmannella karsintakierroksella sveitsiläisen Baselin tai kazakstanilaisen Tobolin. Juuri Tobol pudotti ensimmäisellä kierroksella Hongan.

LUE MYÖS