Kuopion Palloseuran edustusjoukkue oli matkustanut torstai-illaksi Netflix-sarjastakin tuttuun Derryn kaupunkiin Pohjois-Irlannissa. Konferenssiliigan karsintaottelun isäntä Derry City ei alkuminuuteilla juuri palloon päässyt, savolaisten painaessa päälle. Asiat kuitenkin muuttuivat, ja keltamustat palaavat kotiin tyhjin käsin.

#banzai #KuPS #UECLfi

Kuten tavallista, voimasuhteet tasapainottuivat pelin edetessä, ja tauolle näytettiin mentävän maaleitta. Tilastollisesti avausjakso oli tasainen, vaikka vieraat uutterammin hyökkäsivätkin. KuPS pääsi kuin pääsikin kuitenkin koppiin johtoasemassa, kun Axel Vidjeskog sai napauttaa pallon verkkoon rangaistuspotkusta 45. minuutilla.

@KuPS1923
💛🖤 Ensimmäinen nelivitonen Derryssä on pelattu

⭐ Kuopion Palloseura johtaa ottelua 0-1, kun Axel Widjeskog onnistui tekemään johtomaalin pilkulta
🆚45’ Derry City F.C. 0-1 KuPS

Reilun tunnin pelin jälkeen kumpikin joukkue teki vaihtoja, isäntien onnistuessa nähtävästi muuttamaan niillä peliään paremmin – Derry tuli tasoihin 69. minuutilla, keskikenttäpelaaja William Patchingin osumalla.

Kotijoukkueen seuraava vaihto tehtiin heti tasoitusosuman jälkeen. Oltuaan kentällä yhdeksän minuuttia, hyökkääjä Cian Kavanagh ratkaisi ottelun Derrylle; loppuluvut 2-1. Kuopiolaisille jää tekemistä toiseen osaotteluun.