Manchester Unitedin toppari Harry Maguire sanoo, että joukkueen manageri Erik ten Hag on päättänyt ottaa kapteeninnauhan häneltä pois.

Ten Hagin edeltäjä Ole Gunnar Solskjær teki Maguiresta, 30, Unitedin kapteenin tammikuussa 2020, viisi kuukautta sen jälkeen, kun Englannin maajoukkuepuolustaja oli siirtynyt seuraan.

Maguire on saanut viime kausina kritiikkiä esityksistään, ja hän on jäänyt vähemmälle vastuulle ten Hagin saavuttua seuraan vuosi sitten. Viime kaudella Maguire pääsi kentälle vain 16 Valioliiga-ottelussa ja aloitti niistä puolet vaihdossa. Kapteenina häntä paikkasi Bruno Fernandes.

– Keskusteltuani tänään managerin kanssa hän ilmoitti minulle vaihtavansa kapteenia, kirjoitti Maguire sunnuntaina sosiaalisessa mediassa.

– Hän kertoi minulle syynsä, ja vaikka olen henkilökohtaisesti äärimmäisen pettynyt, aion jatkossakin antaa kaikkeni joka kerta, kun pidän seuran paitaa päälläni.

Manchester Unitedin mukaan Ten Hag ilmoittaa uuden kapteenin ”aikanaan, kun hän on ilmoittanut asiasta pelaajille”.

Maguiren ja Unitedin sopimus on voimassa kesään 2025 saakka, mutta häntä on viety huhuissa West Hamiin.

Harry Maguire

@HarryMaguire93
After discussions with the manager today he has informed me he is changing captain. He outlined his reasons to me and whilst I’m personally extremely disappointed, I will continue to give my all every time I wear the shirt.

So I wanted to say a massive thank you to the…

Linkki twiittiin.