HJK:n haaveet Eurooppa-liigapaikasta murskaantuivat kolmannella karsintakierroksella tappioon Qarabaqia vastaan. Vajaamiehinen Klubi hävisi kotonaan Töölön Bolt Arenalla toisen osaottelun 1-2-lukemin ja azerbaidzanilaisvieras eteni otteluparista jatkoon yhteismaalein 4-2.

Suomeen 20 ulkomaan vuoden jälkeen palannut Niki Mäenpää debytoi HJK:n maalilla. Kyseessä 38-vuotiaan Huuhkajissakin nähdyn torjujan debyytti Klubin tolppien välissä.

HJK käynnisti pelin pirteästi ja siirtyi johtoon 10. minuutilla. Santeri Hostikka pääsi siirtämään pallon verkkoihin Topi Koskisen erinomaisesta tarjoilusta Qarabag-puolustajien blokattua ensin kaksi Borna Radulovicin laukausta.

Reilu viisi minuuttia myöhemmin ilo vaihtui synkkyyteen, kun Kevin Koussavi-Benissan otti kaksi varoitusta kahden minuutin sisällä toisistaan. Laiturin ylipelaaminen kortti alla jätti helsinkiläisseuran suureen pulaan.

Avauspuoliskon loppuun isäntäjoukkue koki vielä toisen takaisku ja kapteeni Miro Tenho joutui jättämään pelin kesken. Toppari sai iskun päähänsä peitettyään laukausta maaliviivalta.

Juuri ennen taukoa lisäajalla Qarabaqille vihellettiin rangaistuspotku Georgios Kanellopoulosin rikottua boksissa. Turai Bayramov sijoitti vetonsa verkon perukoille, vaikka maalivahti Mäenpää oli mukana tilanteessa.

Lopullinen ratkaisu nähtiin toisen puoliskon 56. minuutilla, kun Yassine Benzia naulasi kuoliniskun HJK:n jatkohaaveille. 1-2-voiton myötä Qarabag eteni jatkoon yhteismaalein 4-2.

HJK tulee jatkamaan europelejään seuraavaksi Konferenssiliigan playoff-kierroksella.