Kaan Kairisen edustaman Sparta Prahan matka Mestarien liigan karsinnoissa päättyi tiistai-iltana.

Sparta Praha hävisi FC Kööpenhaminalle kolmannella karsintakierroksella lopulta rangaistuspotkukilpailussa.

Viime viikolla Kööpenhaminassa pelattu avausosa päättyi maalittomaan tasapeliin.

Tiistaina Prahassa Sparta Praha ja FC Kööpenhamina päätyivät melkoiseen maali-iloitteluun. Varsinainen peliaika päättyi 1-1 -tasapeliin, mutta jatko-ottelussa nähtiin neljä maalia ja rangaistuspotkukilpailuun mentiin 3-3 -tasatilanteessa.

Kairinen onnistui rangaistuspotkussaan, mutta FC Kööpenhamina voitti rangaistuspotkukilpailun 4-2, ja eteni Mestarien liigan karsintojen playoff-kierrokselle. Vastaan asettuu hallitseva Puolan pääsarjamestari Raków Częstochowa.

Sparta Praha osallistuu Eurooppa-liigan playoff-kierrokselle.

Sparta Prahan putoamisen myötä näyttää siltä, ettei Mestarien liigassa nähdä tällä kaudella suomalaisedustusta. Glen Kamaran Rangers eteni kilpailun playoff-kierrokselle, mutta Kamaran odotetaan poistuvan Rangersista ennen kesän siirtoikkunan päättymistä. Kamara ei kuulu Rangers-luotsi Michael Bealen suunnitelmiin, eikä Kamara ollut mukana kummassakaan Servette-parin ottelussa.