Niki Mäenpään, 38, HJK-debyyttiä saatiin odottaa kahden vuosikymmenen ajan. Ensiesiintyminen Klubin edustusryhmässä nähtiin lopulta torstai-iltana Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen toisessa osaottelussa Qarabagia vastaan.

Kotitappio 1-2-lukemin merkitsi HJK:n karsiutumista yhteismaalein 2-4.

Mäenpäällä riitti töitä pitkään odotetun debyyttinsä aikana. HJK joutui vajaamiehiseksi jo ensimmäisen vartin jälkeen Kevin Kouassivi-Benissanin otettua kaksi varoitusta kahden minuutin sisällä toisistaan.

Avauspuoliskon lopussa Mäenpää pääsi torjumaan keskikenttäpelaaja Georgios Kanellopoulosin rikkeestä seurannutta rangaistuspotkua. Konkarivahti oli hyvin mukana tilanteessa, mutta ei onnistunut pysäyttämään Tural Bayaramovin oikeaan alanurkkaan suuntautunutta laukausta.

– Saimme punaisen kortin suht ajoissa peliä ja se vaikeutti pelaamista pelisuunnitelman muuttuessa. Kyllä se pilkkukin varmaan oikein meni, kun VAR on käytössä, Mäenpää arvioi medialle ottelun jälkeen.

– Meillä on asioita, joita on paremmin tehtävä joukkueena.

Mäenpää lähti HJK:sta ulkomaille jo vuonna 2003 Ranskaan Lensin reservimiehistöön. Maalivahti pelasi 20 vuoden aikana myös Hollannissa, Englannissa ja viimeisimpänä Italian Serie B:ssä Venezian riveissä.

HJK-debyytti jätti ikävästä tuloksesta huolimatta hyviä tuntemuksia Mäenpään mieleen.

– Oli hieno fiilis olla täällä kotona Suomessa ja Helsingissä. Yleisö oli mukana koko ajan. En ole koskaan aiemmin pelannut yhtäkään peliä täällä, HJK-vahti kehui.

HJK jatkaa seuraavaksi europelejä Konferenssiliigan karsintojen playoff-kierroksella. Vastaan asettuu romanialainen Farul Constanta.

Joni Ahokas, Helsinki
Twitter: @AhokasJoni

LUE MYÖS!