Harry Maguire on pelannut alkukaudella vain 23 minuuttia Valioliigassa.

Maguire ei kuulu Manchester Unitedin päävalmentaja Erik ten Hagin suunnitelmiin. Se nähtiin jo viime kaudella, kun toppari jäi hyvin pienelle peliajalle ja menetti kesällä kapteeninnauhan.

Maguire pääsi avauskokoonpanoon viime viikonloppuna Englannin ja Ukrainan välisessä EM-karsintaottelussa. Lisäksi Maguire pelasi toisen jakson harjoitusottelussa Skotlantia vastaan.

Maguiren maajoukkuekutsu ja rooli Gareth Southgaten alaisuudessa on herättänyt paljon puhetta Englannissa. Englantilaismediassa on kummasteltu, miksi seurajoukkueessaan olemattomalla vastuulla oleva pelaaja on toistuvasti maajoukkueen avauskokoonpanossa.

Manchester United oli valmis myymään Maguiren West Hamiin kesän siirtoikkunassa, mutta lopulta siirto ei toteutunut. Englantilaismedian mukaan seurat pääsivät jo sopuun siirtosummasta, mutta sen sijaan Maguire ei päässyt sopuun Manchester Unitedin kanssa siitä, miten paljon seura maksaisi topparille palkkakuluja siirron yhteydessä.

– Miten sanoisin tämän… Emme vain päässeet yhteisymmärrykseen. Manchester United oli onnellinen, kun jäin seuraan. Olen onnellinen taistellessani pelipaikasta. Haluan taistella siitä ja antaa kaikkeni jokaisella kerralla päästessäni pelaamaan.

– Tiedän, etten ole toistaiseksi aloittanut ainuttakaan sarjaottelua. Haluan pelata otteluita. Haluan pelata jalkapalloa, Maguire summasi Daily Expressille.