Puolan jalkapalloliitto on antamassa potkut A-maajoukkueensa päävalmentajalle Fernando Santosille, kertoo puolalaismedia TVP Sport.

TVP Sportin saamien tietojen mukaan jalkapalloliitto on jo päättänyt antaa Santosille potkut. Liiton on määrä tiedottaa päätöksestään lähipäivinä.

Santos, 68, palkattiin Puolan A-maajoukkueen päävalmentajaksi tammikuussa. Santos on valmentanut Puolaa kuudessa ottelussa, joista tuloksena on kolme voittoa ja kolme tappiota. Puola hävisi sunnuntaina EM-karsinnoissa Albanialle 0-2. Puola on EM-karsintalohkossaan neljäntenä.

Puolan A-maajoukkueen kapteeni Robert Lewandowski on kritisoinut joukkueensa peliesityksiä jo pitkän aikaa.

Santosin nykyinen sopimus Puolan jalkapalloliiton kanssa kestää kesään 2026 saakka. TVP Sportin mukaan sopimuksessa on optio, jonka avulla se voidaan purkaa EM-karsintojen jälkeen. Jalkapalloliitto yrittää kuitenkin pelastaa meneillään olevat karsinnat antamalla Santosille potkut jo ennen lokakuun maaotteluita.

Santos valmensi Portugalin A-maajoukkuetta vuodet 2014-22. Santos jätti pestin Qatarin MM-lopputurnauksen jälkeen.