Neymar on noussut Brasilian miesten maajoukkueen aikojen aikojen maalintekijäksi.

Aiemmin Neymar, 31, jakoi maaliennätyksen lajin suurlegendan Pelén kanssa. Perjantaina hän siirtyi yksin tilaston piikkipaikalle iskiessään kaksi maalia 5-1-voittoon päättyneessä MM-karsintapelissä Boliviaa vastaan.

Pelé teki Brasilialle 92 ottelussa 77 maalia vuosina 1957-1971. Neymarilla on nyt kasassa 125 A-maaottelua ja 79 osumaa.

– En koskaan kuvitellut saavuttavani tätä ennätystä. Haluan sanoa, etten ole parempi pelaaja kuin Pelé. Olen aina halunnut tehdä oman tarinani, kirjoittaa nimeni Brasilian jalkapallon ja maajoukkueen historiaan. Ja tänään tein sen, kommentoi Neymar ESPN:n mukaan.

Pelé menehtyi viime vuoden lopussa syöpään 82 vuoden iässä. Brassilegendan säätiö onnitteli Neymaria maaliennätyksestä sosiaalisessa mediassa.

– Onnittelut, Neymar, kun olet ylittänyt Brasilian maajoukkueen maalikuninkaan virallisten FIFA-otteluiden maalimäärän. Pelé taputtaa sinulle varmasti tänään!

Sekä Pelé että Neymar aloittivat ammattilaisuransa Santosin joukkueessa. Neymar on sittemmin edustanut Barcelonaa, Paris Saint-Germainia ja nykyisin saudiarabialaista Al-Hilalia, johon hän siirtyi tänä kesänä.

Brasilian naisten maajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijä on Marta, 37, joka on iskenyt 171 otteluun 115 osumaa.

Pelé

@Pele
Para sempre, Meninos da Vila! Parabéns, @neymarjr, por superar o Rei em gols pela Seleção Brasileira em jogos oficiais da FIFA. Com certeza Pelé está te aplaudindo hoje!
.
Meninos da Vila, forever! Congratulations, Neymar Jr, for surpassing the King in goals for the Brazilian…