Saudi-Arabia on hankkinut kesän aikana lukuisia huippupelaajia Euroopan kentiltä.

Saudi-Arabian valtio omistaa sarjan neljän suurinta seuraa ja rahoittaa heidän pelaajahankintojaan. Muun muassa Sergej Milinković-Savićin, Sadio Manén, Neymarin, Karim Benzeman, Kalidou Koulibalyn ja N’Golo Kantén kaltaiset pelaajat ovat siirtyneet Saudi-Arabiaan.

Madridilaislehti MARCA haastatteli Saudi-Arabian pääsarjan urheilutoimenjohtajana työskentelevää Michael Emenaloa. Emenalo muistetaan muun muassa ajastaan Chelsean seurajohdossa. Saudi-Arabian siirtoikkuna sulkeutuu vasta 7.9., joten seurat voivat hankkia vielä muutaman päivän ajan pelaajia Euroopasta.

– Meillä on mahdollisuus tehdä hankintoja siihen asti. Ymmärrän, miksi eurooppalaiset seurat ovat huolestuneita, mutta siihen ei ole mitään tarvetta. Jos pelaajilla on sopimukset seurojensa kanssa, voivat seurat hylätä tarjoukset, eikä siinä ole mitään ongelmaa, Emenalo muistutti.

Emenalon mukaan Saudi-Arabian pääsarja voi nousta pian maailman viiden parhaimman sarjan joukkoon.

– Se on realistinen tavoite ja mielestäni se on myös mahdollista, koska osoitamme tasomme kentällä. En tiedä, voisiko se tapahtua kolmessa, viidessä vai seitsemässä vuodessa, mutta olemme motivoituneita sen mahdollistamisen suhteen. Muutos on ollut intensiivinen. Kun Benzeman, Kantén ja Neymarin kaltaiset pelaajat siirtyvät sarjaasi, nopeuttaa se samalla projektia.

Cristiano Ronaldo siirtyi vuodenvaihteessa vapaana agenttina Al-Nassriin. Emenalon mukaan on tärkeää, että pelaajat antavat kaikkensa otteluissaan – loppuun asti.

– Näemme sen otteluissa. Ronaldo on edelleen motivoitunut ollakseen yksi maailman parhaista pelaajista. Benzema juoksee viimeiselle minuutille asti, kuten Kantékin. Odotamme heidän olevan supertähtiä kentällä, eikä vain paperilla. Haluamme, että he ovat esikuvia lapsille. Ei vain jalkapalloilijoina, vaan johtajina tämän maan nuorisolle.