Pohjois-Irlannin Liigacupin neljännesvälierissä nähtiin todellinen maratonottelu tiistaina, kun Coleraine FC voitti Ballymena Unitedin peräti 44 laukausta sisältäneen rangaistuspotkukilpailun päätteeksi 18-17-lukemin.

Varsinainen peliaika, joka sisälsi myös yhden rangaistuspotkun, tuli jatko-ottelun jälkeen umpeen 1–1-tilanteessa.

Sen jälkeen palloa painettiin pilkulle useamman kymmentä kertaa, eikä kello 19.45 alkanut cup-taisto ratkennut kuin vasta 22.50 paikallista aikaa. 44 rangaistuspotkusta 35 meni maaliin, yhdeksän ei.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Coleraine FC

@ColeraineFC
FULL-TIME: Ballymena United 1-1 Coleraine (17-18 pens)

Clean mad.

#BetMcLeanCup #COTB

Ballymena Unitedin manageri Jim Ervin ja Colerainen käskyttäjä Oran Kearney olivat kumpikin ymmällään joukkueidensa tarjoamasta pilkkushow’sta.

– En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa, enkä ole koskaan ollut mukana missään vastaavassa, Colerainen manageri Kearney sanoi hänen joukkueensa edettyä kilpailun puolivälieriin.

– Se oli aika epätodellista. Ollakseni reilu molempia joukkueita kohtaan, siinä oli kaksi tai kolme vaihetta, joissa meillä oli tilaisuus ratkaista peli hyväksemme. Ballymenalla sen sijaan kerran tai kaksi, mutta yhtäkkiä pallojen tiellä tuntui olevan busseja.

– Rangaistuspotkuissa onnistuttiin usein, mutta sitten kun he laittoivat yhden ohi, me laitoimme yhden ohi! Se oli outo, hullu ilta, mutta onneksemme pääsimme seuraavalle kierrokselle.

Rangaistuspotkukilpailun uskotaan olevan kaikkien aikojen kolmanneksi pisin.

Kahden englantilaisen alasarjajoukkueen välisessä ottelussa, Washingtonin ja Bedlingtonin välillä, tarvittiin 54 rangaistuspotkua, ennen kuin joukkueista jälkimmäinen voitti 25-24.

Namibiassa KK Palace voitti puolestaan Civicsin 48 rangaistuspotkun jälkeen 17-16.

– En ole koskaan ollut mukana rangaistuspotkukilpailussa, joka olisi kestänyt yhtä kauan. Jossain vaiheessa luulin, että kentän omistaja tulee ja heittää meidät ulos stadionilta! Ballymenan manageri Ervin sanoi.

– Tämä oli julma tapa hävitä cup-peli.

Lähde: BBC