Brasilian ja Argentiinan välinen MM-karsintaottelu alkoi tiistaina Rio de Janeirossa lähes puoli tuntia myöhässä, koska poliisi otti yhteen kannattajien kanssa.

Kotijoukkueen kannattajat ja argentiinalaisfanit ryhtyivät tappelemaan toisessa päädyssä kansallislaulujen aikana, minkä vuoksi brasilialaiset poliisit hyökkäsivät vierailijoiden kimppuun pampuilla. Vieraskannattajat vastasivat repimällä istuimia ja heittelemällä niitä poliiseja kohti.

Kahakkaa vierestä seuranneet kannattajat joutuivat paniikkiin ja tulivat kentälle paetakseen tilannetta. Yksi Argentiinan kannattaja makasi kentällä kasvot verisenä, ennen kuin hänet vietiin paareilla pois stadionilta.

Argentiinan pelaajat pyysivät katsomossa olleita rauhoittumaan, ennen kuin kapteeni Lionel Messi johdatti joukkueen takaisin pukuhuoneeseen. Argentiinan maalivahti Emiliano Martínez koitti huitaista pampun poliisin kädestä estääkseen tätä hakkaamasta vierasfaneja.

Artikkeli jatkuu videon alla.

TyC Sports

@TyCSports
EL DIBU DEFENDIENDO A LOS HINCHAS ARGENTINOS EN MEDIO DE LA REPRESIÓN POLICIAL

– Näimme, kuinka he löivät ihmisiä, ja monilla pelaajilla oli perheenjäseniä alueella. Emme voineet keskittyä pelaamiseen. Näin tapahtui myös täällä Copa Libertadoresissa. [Brasilian poliisi] taas sortaa ihmisiä, kommentoi Messi ESPN:n mukaan.

Argentiina ilmoitti palaavansa kentälle vasta, kun tilanne on rauhoittunut. He viettivät 22 minuuttia pukuhuoneessa ja lämmittelivät vielä kolme minuuttia ennen kuin peli lopulta aloitettiin.

– Päätimme lähteä kentältä, koska oli mahdotonta pelata niissä olosuhteissa. Ja ajattelimme myös, että pukuhuoneeseen palaaminen voisi auttaa rauhoittamaan tilanteen, sanoi Messi.

Argentiina voitti pelin 1-0 Nicolás Otamendin osumalla. Kyseessä on Brasilian historian ensimmäinen kotitappio MM-karsinnoissa. Ennen tiistaita Brasilian saldo karsintojen kotipeleissä oli 51 voittoa, 13 tasapeliä ja nolla tappiota.