HELSINKI. Teemu Pukki oli tyytyväinen mies EM-karsintojen viimeisen kotiottelun jälkeen. Vaihdosta sisään johtoasemassa, ja lyhyessä ajassa sekä komea maali että komea maalisyöttö.

– Tosi hyvä fiilis, 4-0-voitto. Puhuttiin ennen peliä, että pitää näyttää, että ne viime ottelut olivat pelkkä vahinko eikä meidän oikea tasomme, Pukki sanoi lehdistölle ottelun jälkeen.

Pukki on itse tehnyt vain kaksi maalia yhdeksässä karsintapelissä. Nyt syntynyt osuma muistutti itseluottamuksen osalta siitä vanhasta Pukista, joka latoi maaleja liukuhihnalta. Osittain alhaisempi maalimäärä lienee johtunut komennuksesta laidalle.

– Uskon itseeni, että pystyn tällä tasolla tekemään tulosta. Ei ole niin hyvin mennyt kuin viime karsinnat, mutta uskon sen verran itseeni, että pystyn tällä tasolla pelaamaan, Pukki sanoi.

– Ei ole itselle kotoisin pelipaikka laidalla. Vähän joutuu sinne nyt menemään. Näissä karsinnoissa en ole ihan päässyt paikoille, vähän on ollut hakemista. Ei ole ihan minun roolini, mutta en valita. Pelaan siellä, minne minut laitetaan.

SuomiFutis-sivustolle Pukki vielä kehui Daniel Håkansia, joka teki Suomen toisen maalin ja oli vahvasti järjestelemässä rangaistuspotkua, josta Huuhkajat teki ottelun avausosuman.

– Harvoin olen nähnyt noin terävää pelaajaa. Olen monien kanssa pelannut urallani, mutten muista kovin montaa noin terävää. Kyllä hänellä on mahdollisuudet ihan mihin vain. Toki se vaatii töitä ja onnistumisia oikeissa paikoissa.

EM-karsinnat, H-lohko
#JoukkueOVTHMP
1Tanska DNK1071219-1022
2Slovenia SLO1071220-922
3Suomi FIN1060418-1018
4Kazakstan KAZ1060416-1218
5Pohjois-Irlanti NIR103079-139

Twitter: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS