HELSINKI. Toni Korkeakunnas astui torstai-iltana toistaiseksi viimeistä kertaa HJK:n kotiyleisön eteen seuran päävalmentajana. Konferenssiliigan lohkovaiheen viimeisessä kotiottelussa Aberdeenia vastaan vietettiin jäähyväistunnelmia.

Jo jatkomahdollisuutensa menettäneet HJK ja Aberdeen tasasivat pisteet 2-2-lukemin. Helsinkiläiset onnistuivat siirtymään alussa kahden maalin johtoon, mutta etulyöntiasema pääsi lipeämään myöhemmin käsistä.

Heinäkuussa Toni Koskelan paikalle saapunut Korkeakunnas sai tietää lokakuun lopussa, ettei hänelle tarjottaisi jatkopestiä. Klubin peräsimeen astuu uusi käskyttäjä tammikuussa, kun espanjalainen Ferran Sibilla ottaa joukkueen haltuunsa.

Korkeakunnas, 55, ehti muodostaa puolen vuoden päävalmentajapestinsä aikana erityisesti poikkeuksellisen vahvan yhteyden HJK:n kannattajien kanssa. Neljäs peräkkäinen Veikkausliigan mestaruus ja paikka Konferenssiliigan lohkovaiheessa täyttivät myös helsinkiläisseuran urheilulliset tavoitteet.

– Olemme saaneet luotua ihmeellisesti fanien kanssa jonkinlaisen yhteyden. Olen saanut useamman pelin jälkeen kuulla heiltä, että mitä lauluja he ovat minulle tehneet ja jopa ottelujen jälkeen baareista videoitakin, Korkeakunnas kuvaili suhdettaan HJK-kannattajiin ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa.

– Kyllä sitä on kiitollinen, että sain tehtyä tällaisen vaikutuksen yhteisöön. Ei tämä ihan perselleen mennyt. He kokevat tämän homman ja myös meidän valmennustyömme, joka henkilöityy minuun merkityksellisenä. Kyllä tätä on kiva muistella.

HJK pelasi Aberdeenia vastaan vauhdikkaiden vaiheiden jälkeen 2-2-tasalukemat. Liukas kenttä ja tuiskuttava lumimyrsky toivat peliin oman mausteensa.

Ennen viimeisen vartin alkua vaativat sääolosuhteet pakottivat kentänkunnostustöihin. 15 minuutin mittainen auraustauko pääsi rikkomaan vahvan rytmin HJK:n pelissä.

Uransa viimeistä kotiottelua pelannut Perparim Hetemaj oli myös hyvin lähellä maalata johto-osuman juuri ennen keskeytystä.

– Meillä oli siinä aika hyvä momentum päällä. Sitten rupesimme vähän pimputtelemaan ja pamputtelemaan. Lopussa olisi pitäny luoda painetta boksiin ja aiheuttaa kaaosta sinne, Korkeakunnas kuvaili.

Korkeakunnaksella on vielä jäljellä sopimuksessaan Konferenssiliigan viimeinen lohkovaiheen ottelu Kreikassa PAOK:in vieraana joulukuun 14. päivänä. HJK:n kanssa vuoden lopussa sopimuksensa päättävä valmentaja aikoo vetää seuraavaksi hetken henkeä palmupuiden alla lomaillen.

– Saatan muutaman oluen ottaa siinä ja mietiskellä, että olihan tämä aika hauskaa, Korkeakunnas letkautti suunnitelmistaan.

Joni Ahokas
X: @AhokasJoni

G-lohkon tilanne viiden kierroksen jälkeen
#JoukkueOVTHMP
1PAOK PAO651016-1016
2Eintracht Frankfurt FRA630311-79
3Aberdeen ABE613210-106
4HJK60247-172

LUE MYÖS!