Italian antidopingviranomaiset vaativat Juventuksen keskikenttäpelaajalle Paul Pogballe neljän vuoden pelikieltoa, kertovat useat lähteet italialaismediassa.

Pogba, 30, hyllytettiin syyskuussa sen jälkeen, kun hänen dopingtestissään havaittiin testosteronia, urheilijoiden kestävyyttä lisäävää hormonia.

Ranskalaistähti osallistui kyseiseen rutiinitestiin elokuussa Juventuksen voitettua Udinesen 3-0 Serie A:n avauskierroksella.

Hänen positiivinen dopingtestinsä vahvistettiin toisen näytteen vasta-analyysissä lokakuussa.

Neljän vuoden enimmäisrangaistus on seuraamus siinä tapauksessa, että Pogban puolelta ei neuvotella sovintoratkaisua. Useat tahot odottavat Pogban joutuvan pian oikeuteen kansallisen antidopingtuomioistuimen eteen.

Pogba on vuoden 2018 maailmanmestari ja yksi oman sukupolvensa tunnetuimmista ranskalaispelaajista. Hän aloitti ammattilaisuransa Manchester Unitedissa, josta hän siirtyi Juventukseen kesällä 2012. Neljä vuotta myöhemmin United osti hänet takaisin silloisella maailmanennätyssummalla, 105 miljoonalla eurolla.

Ranskalaistaituri oli seuraavien vuosien aikana kiistelty pelaaja Manchesterissa. Hintalapun myötä odotukset häntä kohtaan olivat valtavat, mutta monien mielestä Pogba ei pystynyt vastaamaan niihin ainakaan säännöllisesti.

Hänen sopimuksensa Manchester Unitedissa päättyi kesällä 2022, ja Pogba suuntasi takaisin Italiaan ja Juventukseen. Hän pystyi pelaamaan paluukaudellaan loukkaantumisten takia vain kymmenen ottelua, eikä hän ehtinyt esiintyä kuluvalla sesongilla kuin kahdessa pelissä ennen uutta loukkaantumista ja kilpailukieltoaan.

Juventuksen ja Pogban sopimus on voimassa kesään 2026 saakka.

Linkki twiittiin.