HJK:n Veikkausliiga-joukkueen päävalmentajaksi nimitettyä Ferran Sibilaa ei hyväksytty UEFA Pro -valmentajakurssille Ruotsiin.

Klubi kertoi marraskuun alussa, että Sibila, 35, siirtyy päävalmentajaksi Helsinkiin ruotsalaisen Malmön valmennustiimistä kaksivuotisella sopimuksella.

Viime kuussa Helsingin Sanomat uutisoi, että espanjalaisluotsi ei ole suorittanut liigalisenssimääräysten vaatimaa UEFA Pro -tutkintoa.

Jos seura rikkoo lisenssimääräyksiä, on sanktiona pelaajasiirtojen rajoittaminen. Seura ei kuitenkaan riko määräyksiä, jos päävalmentaja osallistuu kyseisellä kaudella Pro-kurssille.

HJK:n urheilutoimenjohtaja Vesa Mäki totesi joulukuussa Helsingin Sanomille, että Sibila ”aloittaa Ruotsissa kurssin”.

Mäki myös lisäsi, että HJK:lla on valmennustiimissään Ossi Virta, jolla on UEFA Pro -tutkinto.

– Tarvittaessa nimeämme Virran toiseksi päävalmentajaksi. Se ei ole ongelma, kommentoi Mäki HS:lle.

Liigalisenssimääräykset eivät kuitenkaan hyväksy kahden päävalmentajan systeemiä. Päävalmentajia voi olla vain yksi, ja hänen on oltava henkilö, jolla on Pro-tutkinto tai joka suorittaa sitä kurssia.

Sibila ei siis näillä näkymin voi olla HJK:n virallinen päävalmentaja. Suomessa seuraava UEFA Pro -kurssi alkaa vasta tämän vuoden lopussa, ja Ruotsin kurssille häntä ei otettu.

– On vaikea priorisoida ulkomaalaista valmentajaa, joka toimii toisessa maassa, kommentoi Ruotsin jalkapalloliiton koulutuspäällikkö Roger Sandberg Fotbollskanalenille.

– Tiedämme, että Ferran on loistava valmentaja, ja tiedämme hänen tilanteestaan HJK:ssa. Tehtävämme on kuitenkin keskittyä ruotsalaisiin valmentajiin Ruotsin markkinoilla.

Liigalisenssimääräyksissä kerrotaan päävalmentajan tehtävistä seuraavanlaisesti:

– Päävalmentajaksi ilmoitetun tulee vastata edustusjoukkueen pelaavalinnoista, taktiikasta ja harjoittelusta, pelaajien ja muiden taustahenkilöiden ohjaamisesta pukuhuoneessa ja teknisellä alueella ennen ottelua, ottelun aikana ja sen jälkeen sekä velvoitteista mediaa kohtaan.

Fotbollskanalen

@fotbollskanal
Sibila nobbad av SvFF - HJK tvingas "byta" huvudtränare.

fotbollskanalen.se/finland-1/sibi…

Linkki twiittiin.