Englannin miesten päävalmentaja Gareth Southgate on kertonut, että Arsenalin puolustaja Ben White ei halua maajoukkueeseen.

Southgaten mukaan Arsenalin urheilujohtaja soitti maajoukkueen väelle ja sanoi, että White, 26, ei halua itseään harkittavan ryhmään, joka kohtaa tässä kuussa Brasilian ja Belgian.

White on pelannut Englannin A-maajoukkueessa neljä kertaa, mutta hän ei ole ollut mukana sen jälkeen, kun hän jätti toissa vuonna Qatarin MM-kisat kesken ”henkilökohtaisista syistä”.

– Hän on selkeästi hyvässä vireessä. En voi istua tässä ja väittää, että hän ei ansaitsisi olla joukkueessa, sanoi Southgate Athleticin mukaan.

– Se on iso sääli. Hän on pelaaja, josta pidän todella paljon. Otimme hänet EM-kisoihin ja MM-kisoihin. Puhuin hänelle Qatarin jälkeen, koska halusin valita hänet joukkueeseen, mutta hän oli selvästi pidättyväinen. En tiedä täysin, miksi näin on, mutta minun on kunnioitettava sitä.

– Haluan jättää hänelle oven auki, koska hän on hyvä pelaaja, josta voi olla hyötyä Englannille, mutta hän ei ole meidän käytettävissämme.

Lehtitietojen mukaan osasyy Whiten lähdölle Qatarin kisoista oli se, että hänellä meni sukset ristiin Englannin apuvalmentajan Steve Hollandin kanssa. Southgate kiisti, että se olisi Whiten kieltäytymisen takana.

– Välillämme ei ole mitään ongelmia, eikä Steve Hollandin kanssa ole koskaan ollutkaan. Se on mainittu artikkeleissa, enkä pidä siitä.

– Ihmiset voivat puhua minusta ja minun on hyväksyttävä, että minusta sanotaan valheellisia asioita. Jostain syystä tässä roolissa se on kestettävä. Mutta en ole valmis siihen, että se tapahtuu valmennustiimini avainhenkilölle. Se ei ole syy siihen, miksi Ben ei ole käytettävissä.

White on ollut tällä kaudella avainpelaaja Arsenalin joukkueessa, joka on yhä mukana Valioliigan mestaruustaistossa ja Mestarien liigassa.

Squawka

@Squawka
No defender has been been directly involved in more goals (4) or provided more assists (3) in the Premier League in 2024 than Ben White.

But he won't be in Gareth Southgate's latest England squad. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!