Atalanta kruunattiin keskiviikkona Eurooppa-liigan mestariksi sen kaadettua Bayer Leverkusenin finaalissa 3-0.

Italialaisryhmä siirtyi johtoon reilun kymmenen minuutin jälkeen hallittuaan pelin alkua. Leverkusenin puolustus nukkui pahasti kulmapotkun jälkitilanteessa, kun Davide Zappacostan syöttö tuli pelaajaröykkiön läpi Ademola Lookmanille, joka laittoi pallon sisään.

Sama kaveri oli asialla varttia myöhemmin, kun Atalanta osui taas. Leverkusen luopui pallosta helposti ja Lookman laittoi vastustajalta puikot ennen kuin täräytti kuulan takakulmaan.

Lookmanin ilta muuttui 75. minuutilla loistavasta täydelliseksi, kun hän naulasi hattutemppumaalillaan loppulukemat taululle.

Kyseessä on Atalantan seurahistorian ensimmäinen mestaruus eurocupeissa. Ylipäätään seuran edellisestä isosta pokaalista oli ehtinyt vierähtää yli 60 vuotta. La Dea voitti viimeksi Italian cupin kaudella 1962-63.

Leverkusen oli ennen keskiviikkoa pelannut koko kautensa, kaikkiaan 51 ottelua, ilman yhtään tappiota. Bundesliiga-mestarilla on yhä mahdollisuus päättää kautensa pokaaliin, sillä Leverkusen pelaa lauantaina Saksan cupin loppuottelussa Kaiserslauternia vastaan.

Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky seurasi keskiviikon finaalin vaihtopenkillä. Hradecky toimii kapteenina niin Leverkusenissa kuin maajoukkueessa, mutta Eurooppa-liigassa ja Saksan cupissa torjuntavastuun on kantanut kakkosvahti Matej Kovar.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
🔵⚫️🏆 Atalanta win the Europa League making history!

They are also the ONLY team able to beat Bayer Leverkusen this season, after 51 games undefeated.

It’s their second trophy EVER after Coppa Italia, 61 years ago 😮🇮🇹

Magic night for Gian Piero Gasperini and his team.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!