Atalantan Ademola Lookman teki keskiviikkona historiaa, kun hän ratkaisi hattutempullaan 3-0-voiton Bayer Leverkusenia vastaan Eurooppa-liigan finaalissa.

Eurocupien finaaleissa oli ennen keskiviikkoa nähty viisi hattutemppua, joista viimeisin syntyi vuoden 1975 UEFA Cupissa Jupp Heynckesin toimesta.

Nigerialaislaituri Lookman, 26, on nyt tehnyt kummallakin kaudellaan Atalantassa 15 maalia. La Dean päävalmentaja Gian Piero Gasperini myönsi finaalin jälkeen, että kukaan ei osannut odottaa hänestä niin tehokasta pelaajaa.

– Meillä oli Atalantassa valmentaja, joka oli työskennellyt hänen kanssaan Leicesterissä. Hän näki mahdollisuuden tuoda hänet tänne ja ajatteli, että hän voisi olla mahdollisesti hyödyllinen pelaaja, sanoi Gasperini BBC:n mukaan.

– Kukaan ei olisi ikinä osannut kuvitella, että hän kehittyisi näin paljon. Hän ei ollut valtavan tehokas Englannissa. Annoin hänelle hieman hyökkäävämmän roolin.

– Tänä iltana hän saavutti jotain, joka jää jalkapallon historiankirjoihin – upean hattutempun.

Lookmanilta itseltään kysyttiin, osasiko hän kuvitella mitään tällaista, kun hän aloitteli uraansa.

– Luultavasti, kyllä. Olen aina luottanut kykyihini. Kahden viime vuoden aikana olen pystynyt viemään pelini uudelle tasolle ja näyttämään sen tasaisemmin.

– Ehkä se olisi voinut tapahtua aikaisemmin, mutta se on tapahtunut nyt. Olen tyytyväinen kehitykseeni, mutta tämä on vasta alkua. Toivon lisää tällaisia iltoja.

OptaJoe

@OptaJoe
6 - Ademola Lookman's is the sixth hat-trick to be scored in the final of a major UEFA competition, and the first since Jupp Heynckes' for Borussia Mönchengladbach in the 1975 UEFA Cup. Treble.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!