Cristiano Ronaldo ylsi uuteen ennätykseen, kun Portugali varmisti paikkansa EM-kisojen pudotuspeleissä. Roberto Martínezin miehistö nappasi lauantaina turnauksen toisen voittonsa Turkista selvin 3-0-lukemin.

Ronaldo, 39, syötti ottelun kolmannen maalin. Maalisyöttö oli veteraanihyökkääjän uran kahdeksas EM-tasolla, mikä on uusi ennätys turnauksen historiassa.

Portugali pelaa lohkon viimeisen ottelunsa Georgiaa vastaan ilman Rafael Leãoa. Hyökkääjän varoitukset täyttyivät avauspuoliskon sukelluksesta.

Amazon Prime Video Sport

@primevideosport
Most goals in Euros history: 14 ✅
Most assists in Euros history: 8 ✅

Cristiano Ronaldo. 🇵🇹🐐

Portugali aloitti maalinteon jo 21. minuutilla, kun Bernardo Silva ampui etunurkasta pallon verkkoihin.

Ottelun erikoisin hetki seurasi seitsemän minuuttia myöhemmin. Turkin puolustaja Samet Akaydin lähti syöttämään palloa maalivahti Altay Bayindiria kohti epäonnistuen rajuin seurauksin. Pallo vieri omaan maaliin, ennen kuin Bayindir tai laitapuolustaja Zeki Celik ehtivät siivoamaan sen pois.

LUE MYÖS: EM-kisoissa hämmentävää tunarointia – suomalaisasiantuntija nosti esille tärkeän ohjenuoran – ”Älä ikinä”

Portugali ratkaisi pelin lopullisesti toisen puoliskon alussa, kun Ronaldo ja Bruno Fernandes irtaantuivat läpi. Ronaldo syötti epäitsekkäästi pallon vierelleen antaen Fernandesin viimeistellä joukkueen kolmannen osuman.

Ottelu päättyi pieneen sekasortoon, kun muutama katsoja tunkeutui juoksemaan kentälle. Suurempaa kaaosta tästä episodista ei syntynyt.

Järjestysmiehet joutuivat töihin ottelun lisäajalla. Kuva: All Over Press

Portugali kohtaa F-lohkon päätösottelussaan Georgian keskiviikkona. Georgia on napannut kahdesta ensimmäisestä ottelustaan yhden pisteen venyttyään tänään tasapeliin Tshekkiä vastaan.

Tshekin viimeisenä kohtaava Turkki voitti avauspelissään Georgian ja maalla on kolme pistettä kasassa. Tshekillä on vasta yksi piste kasassa.

LUE MYÖS!