Huuhkajat pelasi perjantaina 2-2-tasapelin ystävyysottelussa Glasgow’ssa Skotlannin vieraana.

Pallonhallinta meni avausjaksolla selkeästi Skotlannin hyväksi, mutta varsinaisia huippupaikkoja ei nähty kummassakaan päädyssä.

Suomen parhaat tontit tulivat Teemu Pukille ja Casper Terholle.

Skotit tulivat toiselle jaksolle väkevästi ja siirtyivät 54. minuutilla tuurin avittamana johtoon. Arttu Hoskonen yritti katkoa Andy Robertsonin syötön maalille, mutta pallo kimposi hänen jalastaan Suomen omaan verkkoon.

Hetkeä myöhemmin Skotlanti osui toistamiseen. Robertsonin keskitys löysi Lawrence Shanklandin, joka paini itsensä irti Niilo Mäenpään pihdeistä ja puski pallon sisään.

Suomen Robin Lod heilutti komealla vedolla verkkoa 65. minuutilla, mutta osuma hylättiin paitsion takia.

Huuhkajat kavensi 72. minuutilla. Oliver Antman leikkasi vasemmalta laidalta kohti keskustaa ja keskitti Benjamin Källmanille, joka puski pallon verkkoon.

Ottelua oli jäljellä noin kymmenen minuuttia, kun Suomelle vihellettiin pilkku. Skotlannin maalivahti Craig Gordon tuli maaliltaan vastaan ja yritti nyrkkeillä palloa, mutta osui pallon sijasta Huuhkajien Tomas Galveziin. Vetovastuun otti Antman, joka laittoi pallon lähes keskeltä sisään.

Perjantain peli toimi samalla Skotlannin kenraaliharjoituksena EM-kisoihin. Skotit pelaavat turnauksessa samassa lohkossa kisaisäntä Saksan, Unkarin ja Sveitsin kanssa.

LUE MYÖS!