Miesten EM-kisoissa nähtiin maanantaina suurta draamaa, kun Italia nousi lisäajan viimeisestä hyökkäyksestä 1-1-tasapeliin Kroatian kanssa.

Voitto olisi tietänyt Kroatialle varmaa jatkopaikkaa, mutta nyt se joutuu jännittämään muiden lohkojen tuloksia ennen kuin se saa tietää kohtalonsa.

Neljä parasta lohkokolmosta etenee pudotuspeleihin, mutta Kroatian pistesaldo ja maaliero eivät lupaa hyvää jatkohaaveiden kannalta.

Kroatian maalista maanantaina vastasi maajoukkueen kapteeni ja ykköstähti, 38-vuotias Luka Modrić.

Real Madridin keskikentän konkari epäonnistui 54. minuutilla rangaistuspotkussaan, mutta laittoi pallon hetkeä myöhemmin sisään.

Modrić tuli vaihtoon 80. minuutilla, ja televisiokamerat näyttivät useaan otteeseen, kuinka hän seurasi pelin viimeisiä hetkiä hermorauniona. Italian tasoitusmaalin jälkeen Kroatian penkillä istui ilmeetön ikoni.

– Se oli todella stressaavaa. Me taistelimme loppuun saakka, mutta valitettavasti jalkapallo oli tänään armoton meille. Se oli julma ennen kaikkea tänään, mutta myös edellisessämme ottelussamme (2-2-tasapeli Albaniaa vastaan), kun päästimme silloinkin viime hetken maalin, kommentoi Modrić ESPN:n mukaan.

– Mutta se on osa jalkapalloa. Usein se saa sinut hymyilemään, mutta toisinaan se tekee sinut hyvin surulliseksi, kuten tänään, kun hävisimme sillä tavalla kuin hävisimme.

– Jalkapallon jumalat eivät välttämättä aina hymyile meille, mutta meidän pitäisi olla ylpeitä siitä, miten edustimme maatamme tänä iltana.

Monet Kroatian kannattajat miettivät tällä hetkellä, todistivatko he maanantaina Modrićin viimeiset hetket maajoukkueen paidassa. Seuraavat arvokisat pelataan kesällä 2026, kun Modrićilla on mittarissa 40 vuotta.

Hänen seurauransa Real Madridissa on tiettävästi jatkumassa ainakin vielä yhden kauden ajan.

– Haluaisin jatkaa pelaamista ikuisesti, mutta luultavasti tulee aika, jolloin minun on ripustettava nappulakengät naulaan. Jatkan pelaamista, mutta en tiedä, kuinka kauan vielä, sanoi Modrić.

BBC Sport

@BBCSport
This was a truly beautiful moment in the post-match press conference ❤️

#BBCEuros #Euro2024 #CROITA

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS