Kylian Mbappé sanoo, että hän ei olisi pelannut tällä kaudella Paris Saint-Germainissa lainkaan, jos päävalmentaja Luis Enrique ja seuran neuvonantaja Luis Campos eivät olisi puuttuneet peliin.

PSG:n ja Mbappén, 25, hetkellinen välirikko alkoi viime kesänä, kun hän ilmoitti, ettei aio käyttää sopimuksensa jatko-optiota.

Käytännössä ilmoitus merkitsi sitä, että Ranskan tähtihyökkääjä suunnitteli lähtevänsä PSG:stä ilmaiseksi tänä kesänä, kun hänen diilinsä päättyy.

Mbappé sanoi, että hän haluaa pelata Pariisissa kauden 2023-24, mutta PSG lähetti hänelle vastaukseksi kirjeen, jossa se syytti ykköstähteään seuran järkyttämisestä. Lisäksi PSG antoi Mbappélle takarajan, johon mennessä se odotti hyökkääjältä päätöstä tulevaisuudestaan: joko Mbappé tekee jatkosopimuksen tai hänet myydään välittömästi.

Välirikon seurauksena PSG myös pudotti Mbappén edustusjoukkueestaan.. Häntä ei päästetty ykkösmiehistön treeneihin, eikä häntä otettu lainkaan kokoonpanoon sarjakauden avausotteluun.

Lopulta Mbappé ja PSG pääsivät kuitenkin sopuun, ja hän tykitti pariisilaisille 44 maalia tällä kaudella.

Ranskan maajoukkuekapteenin mukaan PSG ei olisi päästänyt häntä lainkaan kentälle, jos Enrique ja Campos eivät olisi taistelleet hänen puolestaan.

– Minulle sanottiin [etten pelaisi PSG:ssä]. Se tehtiin minulle selväksi, minulle kerrottiin median kautta, se kerrottiin päin naamaa. Se oli hyvin selvää. Minulle puhuttiin rajusti, joten minulle oli selvää, etten tule pelaamaan, sanoi Mbappé Athleticin mukaan.

– Luis Enrique ja Luis Campos pelastivat minut. Ilman heitä en olisi koskaan astunut kentälle. Se on täysi totuus, ja siksi olen aina ollut niin kiitollinen heille.

Mbappé antoi sopimuksensa kulua loppuun ja lähti PSG:stä, joka jäi ilman siirtokorvausta. Lehtitietojen mukaan eroa silotettiin sillä, että Mbappé suostui luopumaan uskollisuusbonuksestaan, joka PSG:n piti hänelle maksaa.

Tällä viikolla Real Madrid kertoi tehneensä Mbappén kanssa viiden vuoden sopimuksen.

LUE MYÖS!