Hollannin päävalmentaja Ronald Koeman ei silitellyt pelaajiensa päitä joukkueen hävittyä tiistaina Itävallalle 2-3 miesten EM-kisoissa.

Oranje nousi ottelussa kahdesti tasoihin, mutta sillä ei ollut enää vastausta Itävallan kolmanteen maaliin, joka syntyi 80. minuutilla.

Tappiosta huolimatta Hollanti jatkaa pudotuspeleihin parhaiden lohkokolmosten joukossa.

– Voin luetella aika monta virhettä. Aloitimme erittäin huonosti. Emme puolustaneet hyvin. Emme olleet aggressiivisia, painostus puuttui ja menetimme myös palloa, erityisesti alussa. Se oli todella huono esitys, kommentoi Koeman ESPN:n mukaan.

– Pelaajat juoksivat paljon, mutta eivät omilla paikoillaan. Se oli kamalaa, todella huonoa. Emme hallinneet ottelua. Ottelu Ranskaa vastaan oli joukkueena kohtuullinen, mutta tänään se oli kauheaa.

Koemanilta kysyttiin myös tulevaisuudestaan maajoukkueen peräsimessä. Hänellä on sopimus vuoden 2026 MM-kisojen loppuun saakka, mutta huono suoritus EM-turnauksessa voi luonnollisesti vaikuttaa tilanteeseen.

– Se ei ole kysymys, jota pitäisi käsitellä nyt, koska en halua puhua tällaisista kysymyksistä: ”mitä tapahtuu, jos”.

– Jos se tapahtuu, yritän antaa vastauksen. Olen vastuussa tästä ottelusta, mutta olemme yhä mukana kisoissa ja meidän on pelattava paljon paremmin. Se on mahdollista tällä joukkueella.

– Jos epäonnistumme, voitte kysyä minulta tämän kysymyksen uudelleen.

LUE MYÖS