HELSINKI.

Veikkausliigakautta on pelattu reilu kolmannes. 

Katsojakeskiarvo on noussut merkittävästi ja alkukauteen on mahtunut lukuisia maalirikkaita ja viihdyttäviä huippuotteluita.

HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas seurasi alkukaudella Veikkausliigaa Huuhkajien valmennustiimin näkökulmasta. Korkeakunnas palasi Veikkausliigaan muutaman viikko sitten, kun HJK palkkasi hänet päävalmentajakseen.

SuomiFutis-sivusto haastatteli Korkeakunnasta keskiviikkona Töölössä. Lue pitkä haastattelu täältä.

Veikkausliigaa on luonnehdittu usein pelaajien ja valmentajien toimesta hyvin taktiseksi sarjaksi. Joukkueet pelaavat usein varsin samanlaista jalkapalloa ja otteluissa tempo uhkaa jäädä matalaksi.

Korkeakunnaksen mielestä Veikkausliigassa pelataan erilaista jalkapalloa kuin aiemmin.

– Olen ollut aina sitä mieltä, että valmentajat kontrolloivat pelaamista liikaa. Nyt mulla on sellainen tunne, että vähän enemmän siedetään kaaosta. Peli on viihdyttävämpää. Alkukauden otteluita seuranneena voin sanoa, että peleissä on enemmän liikkumatilaa. Pelaajilla on autonomiaa. 

– Meillä on vähän sellainen ongelma, että täällä keksitään joku juttu ja sitten kaikki alkavat hokemaan sitä. Joskus jengi ei puhunut mistään muusta kuin pallonhallinnasta ja laski sen prosentteja. Nyt tuntuu, että pallonhallinta on kuin kirosana ja peleissä edetään nopeasti ja mennään kovaa selustaan. 

– Liigassa pelataan raikasta jalkapalloa. Tykkään siitä, ettei kaikki ole niin kontrolloitua. Valmentajat ovat höllänneet rajojaan. Aika monella joukkueella on havaittavissa omanlaisensa identiteetti. Sitten on muutama joukkue, joista en ole vielä varma, mitä ne tavoittelevat. Jalkapallossa voi menestyä monella eri tavalla ja se on tämän lajin hienous.

HJK ja SJK iskevät yhteen perjantai-iltana Veikkausliigan huippuottelussa. Kamppailu potkaistaan käyntiin klo 20.00.

Tuukka Ikkeläjärvi

LUE MYÖS