Copa Américan lohkovaihe on pitkälti pelattu. D-lohkon viimeiset ottelut pelataan varhain keskiviikkoaamuna.

Kisaisäntä Yhdysvallat jäi yllättäen lohkoonsa. Se ratkesi maanantain ja tiistain välisenä yönä, kun Uruguay voitti Yhdysvallat 1-0. Mathías Olivera viimeisteli ottelun ainoan maalin.

Yhdysvallat voitti kolmesta lohko-ottelustaan vain yhden ja jäi lopulta lohkonsa kolmannelle sijalle. Sitä on helppo pitää melkoisena pettymyksenä, sillä Yhdysvallat lähti kotikisoihin suurin odotuksin.

Myös Meksiko jäi lohkoon. Meksiko sijoittui niin ikään kolmanneksi lohkossaan voitettuaan yhden ottelun. Meksiko keräsi jatkoon menneen Ecuadorin tapaan neljä pistettä, mutta jäi heikomman maalieron vuoksi ulos jatkopeleistä. Meksikon suoritusta voi pitää suorastaan suurena pettymyksenä, sillä lähtökohtaisesti kyseessä oli lohkon laadukkain joukkue.

Puolivälierät käynnistyvät perjantaina. Argentiina ja Ecuador iskevät yhteen varhain perjantaiaamuna. Voitosta voittoon edennyt Venezuela kohtaa Kanadan lauantaina. Loput puolivälieräparit ratkeavat keskiviikkona.

LUE MYÖS