Suomen maajoukkuekärki Mikael Forssell palasi tiistaina Hannover 96:n harjoitusvahvuuteen vietettyään sitä ennen pitkän tovin sairastuvalla. Hyökkääjän uskotaan yltävän tositoimiin vielä kuluvalla kaudella.

Forssellin ilmestyminen treeneihin kirvoitti joukkuekaverit spontaaneihin ilonpurkauksiin. Putoamiskurimuksessa olevien hannoverilaisten valmentajan Mirko Slomkan toiveissa on saada suomalainen loppukauden otteluihin maalinsylkijäksi.

– Pelaajat ottivat hänet pukukopissa vastaan raikuvin aplodein, Slomka raportoi.

Forssell on tähän saakka osallistunut vasta kuluvan kauden kahteen Saksan pääsarjapeliin. Toinen mittelö Mainzia vastaan päättyi hyökkääjän osalta vaihtoon puoliajalla jalkavamman takia. Lopulta jalkapöytä vaati leikkaushoitoa ja huili on venynyt tähän päivään saakka.

Viisi kierrosta ennen Bundesliigan kauden 2009-2010 päätöstä Hannover 96 löytyy sarjataulukosta putoajanpaikalta sijalta 17. Eroa edellä olevaan karsijanpaikalla majailevaan Freiburgiin on kuitenkin ainoastaan piste. Suoraan säilymiseen vaaditaan Bochumin neljän pisteen kaulan kurominen umpeen.

Yhteensä Forssellilla on kasassa 48 ottelua Saksan pääsarjassa. Niissä hän on tehtaillut neljätoista maalia, joista puolet aiemman seuransa Borussia Mönchengladbachin hyväksi keväällä 2003.

//