Bundesliigaseura 1899 Hoffenheim on lunastanut osto-option Suomen A-maajoukkuepelaaja Jukka Raitalaan. Saksalaislähteiden mukaan kaupan lopullinen sinetti syntyi, kun puolustaja lupautui tarvittaessa menemään kesällä vuokralle johonkin toiseen seuraan.

Saksalaisseuran managerin Jan Schindelmeisterin mukaan ykkösvaihtoehto on toki se, että Raitalalle löytyy käyttöä tulevalla kaudella Hoffenheimissa.

– Emme myöskään sulje pois sitä vaihtoehtoa, että vuokraamme hänet kesällä muualle. Kaikki on kiinni pelaajan lähiajan kehityksestä, manageri virkkoi kicker-lehdelle.

Kickerin mukaan Raitalan lainaamista kohtaan löytyy jo kovaa kiinnostusta: ainakin Hollannin pääsarjan SC Heerenveen, Bundesliigan Nürnberg ja pari Saksan kakkosliigajoukkuetta ovat olleet Hoffenheimiin asian tiimoilta yhteydessä.

– Raitala on viime viikkojen aikana kehittynyt hyvin ja hänellä on edellytyksiä Bundesliigaan. Kuitenkin kaikista tärkeintä on saada hänelle peliaikaa, Schindelmeister ilmoitti.

Raitalan sopimus bundesliigaseuran kanssa ulottuu kesään 2014 saakka. Saksalaismedian mukaan HJK kuittaa kaupasta siirtosummana arviolta 250.000 euroa.

Suomen maajoukkuepakki on kuluvalla kaudella tehnyt debyyttinsä Saksan pääsarjassa. Maaliskuun 14. päivänä Raitala pelasi 86. minuutille saakka ottelussa Petri Pasasen Werder Bremeniä vastaan.

//