Werder Bremenin suomalaisvahvistus Petri Pasanen pelaa saksalaisseurassa jo kuudetta kautta.

Usea puolustaja on pyrkinyt syrjäyttämään ”Patruunan”, mutta niin vain suomalainen on pitänyt pintansa ja kuuluu tälläkin hetkellä bremeniläisten aloituskokoonpanon vakiokalustoon.

//

Pasanen on totuttu näkemään Bremenissä perusvarmana suorittajana.

Silti kausi toisensa jälkeen valmentaja Thomas Schaaf on pohtinut uusia hankintoja Pasasen majoittaman laitapuolustajan tontille.

Miehiä onkin tullut ja mennyt – mutta ”Patruuna” on jäänyt ja pelannut. Yhteensä Bundesliigassa on kertynyt jo 117 ottelua!

Werder Bremenin hyökkäysvoittoinen taktiikka tekee puolustustyöstä raskaan. Viime vuodet vihreävalkoinen joukkue on totuttu näkemään Saksan pääsarjan eniten maaleja ampuneiden miehistöjen listalla.

Vastavuoroisesti offensiivisuus kostautuu usein päästettyinä osumina, ja puolustajat saavat suuren osan kritiikistä niskaansa.

Brasilialainen keskuspuolustaja Naldo painottaa kicker-lehdessä antamassaan haastattelussa, ettei alakerran tilanne missään nimessä ole niin huono kuin välillä annetaan ymmärtää.

Naldo ei huutelisi uusien pelaajien perään, koska esimerkiksi eräs suomalainen kuuluu hänen työtovereihinsa:

– Minun tehtäväni ei ole päättää joukkueen henkilöstöpolitiikasta. Mutta ei meillä todellakaan ole huonoa puolustusta. Esimerkiksi Petri Pasanen on hyvin kokenut pelaaja, Naldo kehuu suomalaista.

Pasasen sopimus bremeniläisseuran kanssa on voimassa vielä kesään 2011 saakka. Saapa nähdä, kenet Werder ensi syksyksi hankkii uudeksi laitapuolustajaksi – eli Pasasen syrjäytettäväksi.

//