Suomifutis.com-sivusto tarjoaa kaikille lukijoilleen uuden Verkkolehti-alueen lanseerauksen kunniaksi todellisen herkkupalan!

Sami Hyypiä esiintyy saksalaisen ”11 FREUNDE”-lehden huhtikuun numeron kansikuvajutussa. Tulemme heti pääsiäisen jälkeen julkaisemaan suomennoksen Hyypiän 6-sivuisesta erikoishaastattelusta, johon saksalaislehti on ystävällisesti antanut sivustollemme täydet julkaisuoikeudet.

”11 FREUNDE” on Saksassa todellisen kulttilehden maineessa. Nykyään kerran kuukaudessa ilmestyvä aviisi perustettiin vuonna 2000 ja sen painosmäärä ylittää 100.000 kappaletta. Lehti on alusta lähtien mielletty koko kansan fanilehdeksi. Sen kirjoitustyyliä voidaan pitää samaan aikaan niin erikoisena, yllättävänä, maanläheisenä kuin mielenkiintoisenakin. ”11 FREUNDE” onnistuu usein mestarillisesti raapaisemaan polttavia aiheita pintaa syvemmältä.

Edellä kuvattu toteutuu myös Hyypiän haastattelussa. Suomalaispuolustajan vastauksissa tunteet nousevat pintaan useampaan otteeseen. Mielenkiintoista on myös havaita, mistä aiheista ja millä tavalla saksalaismedia Hyypiää haastattelee. Luvassa on 37 kysymystä ja 37 vastausta, jotka julkaisemme kolmessa osassa maanantaina 5.4., keskiviikkona 7.4. ja perjantaina 9.4. Haastattelu on luettavissa siis ensi viikolla Suomifutis.com-sivustolla sanasta sanaan kokonaisuudessaan. Suomenkielisestä käännöksestä vastaa 13,5 vuotta Saksassa asunut urheilutoimittaja Pekka Franck.

Makupalana voit jo kurkata ”11 FREUNDE”-lehden huhtikuun numeron kanteen tästä.

”Miksi ette Saksassa puhu itse pelistä?”

Sami Hyypiän haastattelun otsikoksi on valittu miehen sitaatti ”Warum redet ihr in Deutschland nicht über das Spiel?” (”Miksi ette Saksassa puhu itse pelistä?”).

Kommentti viittaa yhteen Hyypiää Leverkusen-pestinsä alkuaikoina ihmetyttäneeseen eroon Valioliigan ja Bundesliigan välillä. Tämäkin ihmetyksen aihe selviää pääsiäisen jälkeen julkaistavasta tekstistä.

Oikealla näet kuvassa osan Hyypiä-jutun lähtöaukeamasta. Painamalla kuvaa koko aukeama avautuu erilliseen selaimen ikkunaan. Otsikon alla oleva ingressiteksti paljastaa myös hiukan tulossa olevan haastattelun sisällöstä:

”Bayer Leverkusenin pelaajatarkkailijoilla oli viime kesänä huikea idea: FC Liverpoolin Sami Hyypiä. 36-vuotias suomalainen kertoo haastattelussamme kyynelistä pukukopissa, Istanbulin 15 minuutista – ja Steven Gerrardista.”

Lue Suomifutis.com-sivustolta heti pääsiäisen jälkeen myös Hyypiän mietteet muun muassa Hillsborough’sta, Heyselin katastrofin muistotilaisuudesta, jalkapallon herättämistä suurista tunteista, ampumavälikohtauksesta Liverpoolissa, syistä nauttia elämästään Saksassa sekä perustelun, miksi Leverkusen ja Liverpool eivät ehkä kohtaa toisiaan ensi kauden Mestarien liigassa.

//