Helsingin Jalkapalloklubista elokuun lopulla Bundesliigaan siirtynyt Huuhkaja-kärki Teemu Pukki SuomiFutis.com-sivuston erikoishaastattelussa. Tämä on haastattelun ensimmäinen osa, toisen osan pääset lukemaan tästä.

Oliko touhu Espanjassa yhtä faniläheistä kuin Gelsenkirchenissä? Mitä pidät tästä tavasta?

Takana ovat vasta kolmet treenit, mutta täällä fanit tuntuvat todella innokkailta. Keskiviikkona kakkosjoukkueen pelin jälkeen meni vartti päästä pukukoppiin, kun kannattajat pyytelivät nimmareita ja ottivat valokuvia.

Espanjassa otteluiden jälkeen pääsi rauhassa kävelemään pois. Siellä oli myös aika usein suljettuja treenejä, Saksassa kaikki harjoitukset ovat avoimet viimeistelytreenejä lukuun ottamatta.

Ensimmäisissä harjoituksissani paikalla oli pari tuhatta kannattajaa. On kyllä kiva fiilis treenata kun paikalla on katsojia saman verran kuin Suomessa jollain paikkakunnilla otteluissa.

Mitä muita eroja olet jo ehtinyt huomata Saksan ja Espanjan välillä?

Täällä Gelsenkirchenissä mennään aina treeneissä kovaa, ainakin sen vähän perusteella, mitä olen harjoituksissa mukana ollut. Espanjassa meillä oli rennommat treenit.

Täällä vallitsee saksalainen kulttuuri. Asiat hoituvat heti: puhelin, auto, asunto – ei niitä tarvinnut kauaa odottaa. Asunnon siis saan varmaan jo ensi viikolla, puhelin ja auto ovat jo käytössäni. Espanjassa asuin ensimmäiset kahdeksan viikkoa hotellissa. Espanjassa menee kaikessa aikaa.

Teillä oli viime sunnuntaina Wolfsburgissa mielenkiintoinen vaihtopenkki, kun siellä istui neljä hyökkäävää pelaajaa. Onko kärkeen ja laidoille jopa liikaa tarjontaa, vaikka Schalke lainasi kaksi hyökkääjää elokuussa muualle?

Käytännössä minä ja Ciprian Marica olemme puhtaita hyökkääjiä. Alexander Baumjohann on enemmän yleismies ja myös Jose Manuel Jurado pystyy pelaamaan laidoilla.

Uskon, että tulen saamaan mahdollisuuksia näyttää osaamiseni. Ne mahdollisuudet pitää sitten käyttää hyväksi.

Rangnick teki Wolfsburgissa kolme hyökkäyspään vaihtoa. Oliko tuon takia pienoinen pettymys, ettet päässyt tekemään debyyttiäsi, vaan juuri ne kolme muuta pääsi kentälle?

Minulla oli vasta kahdet treenit alla, joten oli jo kiva yllätys päästä mukaan kokoonpanoon. Totta kai sitä haluaa aina päästä pelikentälle. Oli kuitenkin ymmärrettävää, että kauemmin mukana olleet pääsivät vaihdosta sisään.

Lue Teemu Pukin haastattelun toinen osa tästä.

//