Helsingin Jalkapalloklubista elokuun lopulla Bundesliigaan siirtynyt Huuhkaja-kärki Teemu Pukki SuomiFutis.com-sivuston erikoishaastattelussa. Tämä on haastattelun toinen osa, ensimmäisen osan pääset lukemaan tästä.

Minkä uskot olevan todennäköisimmän pelipaikan, kun vihdoin jossain vaiheessa pääset kentälle? Onko harjoituksissa tullut vinkkejä mihinkään suuntaan?

En osaa sanoa, sillä valmentajastahan se riippuu. Valmentajan systeemissä meillä on neljä hyökkäävää pelaajaa. Minulle käy niistä pelipaikoista mikä vaan.

Piikissä teillä on Huntelaar, alempana keskellä Raul, oikealla laidalla Farfan. Eikö vasen laita olisi helpoin kohde?

No joo, onhan se totta. Nuo kolme muuta ovat pelanneet eniten. Vasen laita voisi tosiaan olla se paikka, johon voisi päästä helpoiten.

Tällä hetkellä vasemmalla laidalla on useimmin pelannut vasta 17-vuotias Julian Draxler. Millainen pelaaja hän on?

Vaikea sanoa, kun olen ollut täällä vasta vähän aikaa. Kyllä hän on lupaavan oloinen kaveri. En kuitenkaan vielä osaa arvioida joukkuetovereitani.

Luuletko, että 17-vuotias pelaaja jaksaa pitkään vetää Euroopan liigan myötä kahden ottelun viikkoja?

Meillä on kova pelitahti tällä hetkellä ja varmasti sitä kautta minullekin avautuu mahdollisuuksia saada peliaikaa. Varmaan jätkiä vaihdetaan otteluista toiseen.

Mitä yleisesti ottaen pidät Rangnickin peluuttamasta taktiikasta? Varmasti monipuoliselle hyökkääjälle on hyvä asia, että on monta vaihtoehtoa pelipaikaksi?

Se on totta, että vedämme neljällä hyökkäävällä pelaajalla, jotka vielä näyttävät pörräävän siellä täällä. Laidoillakin esimerkiksi Farfan kaventaa paljon. En ehkä sanoisi, että laidoilla pelataan vapaassa roolissa, mutta kyllä sieltä käydään muuallakin.

Täällä Saksassa on iso juttu, että myös puolustetaan. Laitapelaajat joutuvat kyllä kurinalaisesti osallistumaan puolustustehtäviin.

Kerro nyt vielä näin lopuksi totuus siirrosta Schalkeen: Manageri Horst Heldt on paljastanut, että ensikontakti syntyi jo toisen HJK-matsin jälkeen Gelsenkirchenissä. Miten siis homma lähti rullaamaan tuolloin?

Voihan se olla, että silloin Heldt puhui tuolloin jo agenttini kanssa. Henkilökohtaisesti minun kanssani hän ei aiheesta puhunut. Kuulin ainoastaan, että minua oli lehdistötilaisuudessa kehuttu

Jefferson Farfanin kanssa vaihdoimme Gelsenkirchenin ottelun jälkeen pelipaitoja ja jäimme hieman juttelemaan. Hän kyseli tilannettani ja olisinko jäämässä Helsinkiin. Farfan sanoi silloin minulle, että minun pitäisi tulla heille pelaamaan.

Minä sanoin hänelle, että ”hoida homma”. En tiedä oliko hän se ensikontakti ja miten asiat siitä sitten lähtivät. Kun saavuin tänne Saksaan, niin Farfan minut nähdessään nosti peukalon ylös. Ehkä hänellä siis jotenkin oli sormensa pelissä.

Tarjouksia tuli myös muualta kuin Gelsenkirchenistä, mutta olivatko ne sinulle todellisia vaihtoehtoja? Vai teittekö ensikontaktista alkaen töitä juuri tämän siirron eteen?

Totta kai sitä miettii aina eri vaihtoehtoja, mutta Schalke oli alusta saakka ykkösvaihtoehto. Mikään muu kiinnostus ei lopulta edes oikeastaan konkretisoitunut. Kyllä tämä oli koko ajan ykkösprioriteettina.

Lue Teemu Pukin haastattelun ensimmäinen osa tästä.

//