TPS ilmoittaa vahvistaneensa hyökkäyspäätään tutulla miehellä. TPS-kasvatti Roope Riski, 20, iski kaudella 2010 heinäkuusta lähtien loppukaudesta seuralleen peräti 12 liigamaalia nousten koko Veikkausliigan maalitilastossa kakkossijalle heti HJK:n Juho Mäkelän jälkeen. Riski voitti TPS:n riveissä samalla myös Suomen Cupin ja SM-pronssia.

Riski muokkasi viime kaudella myös tilastohistoriaa uusiksi takomalla yhden kauden aikana knallitempun kolmella eri sarjatasolla. Riski osui kolme kertaa vastustajansa verkkoon Kakkosen tasolla ÅIFK:n paidassa, Ykkösen tasolla FC Viikinkien riveissä ja Veikkausliigassa vielä TPS:n paidassa. Riskin TPS:ssä tehdyt kolme maalia AC Oulun verkkoon syntyivät kahdeksassa minuutissa, mikä on myös lajissaan ennätys.

Riski siirtyi viime kauden jälkeen kuitenkin Italian pääsarjaseura AC Cesenan vahvuuteen ja hän debytoikin Serie A:ssä keväällä roomalaista SS Laziota vastaan. Serie A:ssa sarjapaikan säilyttänyt Cesena on panostanut alkavalla kaudella kokemukseen ja Riskille ei ollut välttämättä tiedossa tarpeeksi vastuuta. Riski siirtyykin nyt loppukauden kattavalla lainasopimuksella takaisin TPS:n riveihin ja saa tarvitsemaansa peliaikaa ja vastuuta.

//