HJK:sta Saksan Bundesliigaan siirtynyt hyökkääjä Teemu Pukki julisti maajoukkueen lehdistötilaisuudessa, että uskoo peliaikaan uudessa seurassaan. FC Schalke 04:n valmentaja Ralf Rangnick vahvistaa nyt Ruhr Nachrichten -lehden haastattelussa, ettei suomalaista ole hankittu pelkästään tulevaisuuden toivoksi.

– Yksi asia on varmaa ja se koskee myös Pukkia: emme hanki ketään, jotta tämä ensin istuisi puolen vuoden ajan vaihtopenkillä, Rangnick julisti.

Saksalaisluotsin mukaan uuden suomalaiskärjen kuuluminen jo sunnuntain Wolfsburg-ottelun miehistöön on täysin mahdollista, vaikka Pukki saakin ensiesiintymisensä Gelsenkirchenin harjoituskentällä vasta kaksi päivää ennen tuota h-hetkeä.

– Hän on tosiaan perjantaina ensimmäistä kertaa treeneissä mukana. Mikäli Pukki on hyvässä kunnossa, on hän ilman muuta vaihtoehto sunnuntain kokoonpanoon. Hänhän tulee meille valmiina kesken (Veikkausliigan) sarjakauden.

//

”Edes tarkkailu ei estänyt Pukin maaleja”

Rangnick kertoo saman, minkä jo seuran manageri Horst Heldt oli paljastanut aiemmin: Pukki oli ollut Schalken tarkkailussa jo ennen kahta HJK-kohtaamista.

– Hän kiinnitti huomiomme jo siinä vaiheessa, kun tarkkailimme HJK:ta. Mutta edes tuo tarkkailu ei estänyt häntä tekemästä kolmea osumaa meitä vastaan – ja saamasta vielä enemmän maalipaikkoja.

Teemu Pukin maajoukkueen lehdistötilaisuudessa antamat lausunnot peliajasta Bundesliigassa olivat levinneet laajasti saksalaismediassa, jossa ne tulkittiin jopa ”taisteluhuudoiksi kokeneita hyökkääjätähtiä Raulia ja Klaas-Jan Huntelaaria kohtaan”. Rangnick ei usko suomalaisen uhonneen.

– Olen puhunut Pukin kanssa kaksi tai kolme kertaa puhelimessa. Hän puhuu hyvää englantia, mutta en usko, että hän olisi kykenevä niistä keskusteluista kehittämään jotain taisteluhuutoa.

//