Roman Eremenkon miljoonakauppa on saanut paljon kritiikkiä ja ihmetystä sekä venäläis- että ukrainalaismediassa. Kysymys kuuluu: miten voi olla mahdollista, että Rubin Kazan oli valmis pulittamaan suomalaisesta Eremenkosta jopa 13 miljoonaa euroa?

Tunnettu pelaaja-agentti Dimitri Seljuk epäilee, että syynä on se, että Eremenko on myös Venäjän kansalainen ja näin ollen taistelu ”paikallisista” pelaajista käy kiivaana – Eremenkon hankinta ei vaikuta ulkomaalaiskiintiöön eikä Eremenkoa edes hankittu kauppatavaraksi. Venäjän mestaruussarjassa on sääntö, joka mahdollistaa ainoastaan kuuden ulkomaalaisen peluuttamisen samaan aikaan.

– Rubin ei olisi ikinä hankkinut Eremenkoa myydäkseen hänet eteenpäin. Kazanin oli pakko ostaa hänet ulkomaalaiskiintiön takia. Olen aiemmin jo sanonut, että ulkomaalaiskiintiö vain paisuttaa paikallisten pelaajien hintaa ja kasvattaa siten seurojen menoja. Pidän Roman Eremenkoa taitavana pelaajana, mutta 13 miljoonan euron siirtosumma – se on pilvissä. Rubin voisi ostaa samalla rahalla useita ulkomaalaisia, jotka ovat Romanin kanssa ​​samaa luokkaa, Seljuk laukoo Football24:lle.

Seljuk väittää myös, että jos Eremenko olisi esimerkiksi ukrainalainen, ei Rubin olisi edes hankkinut häntä. Niin iso painoarvo on kansalaisuudella Venäjän pelaajamarkkinoilla.

– Rubin ei olisi maksanut hänestä mitään (ukrainalaisena), venäläiset eivät olisi edes ostaneet häntä. Eikä Dynamo olisi myynyt häntä, koska hän olisi ollut tärkeä pelaaja ukrainalaiselle joukkueelle. Eremenko olisi voitu myydä korkeintaan Dnepriin.

//