Mixu Paatelaisen Huuhkajat kohtaa EM-karsinnassa Euroopan ehkä kuumimman ja vaarallisimman joukkueen tiistaina. Hollannin tavaramerkkinä on äärihyökkäävä pelityyli, jossa pallonhallinta näyttelee tärkeätä roolia.

Toisin kuin Suomella, Hollannin taso ei putoa edes muutamista poissaoloista – San Marinoa vastaan puuttui useampi runkopelaaja, mutta Hollanti dominoi tavalla, joka hakee vertaistaan. Kuvaavaa on se, että jopa Robin van Persie pitää nykyjoukkuetta parhaimpana, missä hän on ikinä pelannut.

– Aina tulee olemaan vaikeampia pelejä, mutta meillä on niin paljon hyviä pelaajia. Meiltä puuttui van der Vaart, Afellay, de Jong ja Robben. Tämä on todella hyvä ryhmä – ehkä laadultaan paras, missä minä olen ollut mukana, van Persie sanoo San Marino -voiton jälkeen onsoranje.nl-sivustolle.

San Marinoa vastaan van Persie huseerasi kaikkialla kenttää. Päävalmentaja Bert van Marwijk oli antanut tähtipelaajalleen roolin pysyä Klaas Jan Huntelaarin takana, mutta rooli oli vapaa, minkä sai myös San Marinon heiveröinen joukkue kokea – van Persie laukoi yhteensä neljä osumaa (katso video).

– Tässä pelissä minulla oli vapaa rooli. Se oli hauskaa. Arsenalissa pelaan hyökkääjänä joka päivä.

//