Suomen jalkapallomaajoukkue taipui perjantaina Helsingissä pelatussa EM-karsintaottelussa Ruotsille 1-2. Suomi antoi hyvän vastuksen, mutta Ruotsi ratkaisi paikoistaan tehokkaasti. Sebastian Larsson ja Martin Olsson tekivät Ruotsin maalit.

Suomen 1-2 -kavennusmaalin teki toisella puoliajalla Joona Toivio. Kyseessä on Suomen A-maajoukkueen historiallinen sadas EM-karsintaosuma!

Alexander Ring oli Suomen keskikentällä vahvassa vedossa ensimmäisellä puoliajalla. Hän pääsi vetämään parikin kertaa hyvästä paikasta, mutta laukoi ohi. Isaksson joutui 33. minuutilla esittelemään torjuntataitojaan Pukin laukoessa. Ruotsi sai maalinsa jälkeen avausjaksolla vain yhden hyvän paikan. Kim Källströmin vapari meni kulmaksi.

Toisella puoliajalla Ruotsi siirtyi 2-0 -johtoon 52. minuutilla. Ensimmäisen vedon Lukas Hradecky pystyi torjumaan, mutta paluupallosta Olsson teki maalin. Suomen puolustus sai ottaa maalista osavastuun.

Ruotsin toisen maalin jälkeen Suomi oli parikymmentä minuuttia alamaissa. Zlatan pääsi vetämään vaparia hyvästä paikasta. Hradecky pompotteli, mutta torjui. Hiljalleen Suomi alkoi saada pelistä taas otetta. Isaksson torjui 62. minuutilla Ringin vedon, mutta 73. minuutilla pallo oli Ruotsin verkossa. Roman Eremenko keskitti kulman jälkeen maalille ja Toivio ohjasi Suomen 1-2 -kavennusmaalin.

Suomi – Ruotsi 1-2 (0-1)

0-1 Sebastian Larsson (8)
0-2 Martin Olsson (52)
1-2 Joona Toivio (73)

Suomi: Lukas Hradecky, Niklas Moisander, Joona Toivio, Jukka Raitala, Kari Arkivuo, Tim Sparv, Alexander Ring, Kasper Hämäläinen, Roman Eremenko, Mika Väyrynen (71 Timo Furuholm), Teemu Pukki (60 Mikael Forssell)

//