Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen ei lähde vielä paljastamaan Ruotsi-ottelun pelaajakokoonpanoa.

Mixun sanoista voi kuitenkin päätellä, että esimerkiksi puolustuksessa suoritetut kokeilut ovat historiaa. Kesäkuisessa Ruotsi-ottelussa pelaajia testattiin karmealla tuloksella.

– Tottakai on tärkeätä, että pelaajat pelaa mahdollisimman paljon yhdessä. Silloin he oppivat tuntee toinen toisiaan ja niitä tilanteita, mitkä tapahtuu erittäin nopeasti. Tärkeätä on, että pelaajat tietää täsmälleen, miten se partneri toimii sillä hetkellä, Mixu sanoo Palloliiton sivuilla.

”En lähde puimaan koostumusta”

– Koko ajan me viedään eteenpäin. Millä koostumuksella mennään Ruotsi- ja Unkari-peliin, en lähde puimaan. Meillä on aikaa rakentaa ja oppia tuntemaan toinen toisemme kentällä.

Paatelainen toivoo Olympiastadionin kotiyleisöstä sitä kahdettatoista pelaajaa, jolla saadaan tarvittava etu ruotsalaisten kaatoon.

– Pelaajat tiedostaa, että se mitä tapahtui kesäkuussa, ei voi tapahtua. Kukaan ei halua kokea sitä uudestaan. Tarvitaan yleisön tuki. Toivotaan, että meillä on Olympiastadionilla niin paljon valkopaitoja, että ne huutaa keltapaidat kumoon ja siitä me saadaan paljon.

//