Arvostettu saksalainen jalkapallolehti Kicker on arvioinut kaikki Bundesliigan syyskauden 113 joukkueiden uutta pelaajaa. HJK:sta FC Schalkeen elokuussa siirtynyt suomalaishyökkääjä Teemu Pukki ei saanut valinnoissa ansaitsemaansa arvostusta.

Futislehti sijoitti jokaisen uuden pelaajan johonkin seuraavista kategorioista: Täysosuma, Huomattava vahvistus, Hyvä hankinta, Mukanajuoksija, Toistaiseksi virhehankinta, Ei arvioitavissa. Pukkia ei rankattu edes hyväksi hankinnaksi, vaan kaksi maalia Hannoverin verkkoon laukonut nuorukainen on Kickerin mukaan pelkkä muiden mukana juoksentelija.

– Arvion perustana on pelaajan urheilullinen arvo seuralleen. Taloudelliset seikat (siirtosumma) ovat vasta toissijaisesti ratkaisevia, joskin 9 miljoonaa euroa maksaneelta pelaajalta on oikeus odottaa enemmän kuin ilmaisella siirrolla tulleelta, saksalaislehti kuvailee arviointiperusteitaan.

Kickerin ranking on armoton. Ainoastaan kolme pelaajaa löytää itsensä Täysosuma-kategoriasta, huomattavia vahvistuksia on lehden mukaan bundesliigaseurojen uusissa pelaajissa kuusi kappaletta ja hyviä hankintojakin ainoastaan viisitoista.

//