Helsingin Jalkapalloklubin seuraava suuri pelaajakauppa lähestyy, kun keskikenttämies Alexander Ring on vahvasti ehdolla Bundesliigaan.

Suomessa ja Saksassa liikkuvien tietojen mukaan Saksan pääsarjan syksyn yllättäjäjoukkue Borussia Mönchengladbach on yhä vahvimmin kiinni Huuhkajien yhdessä lupaavimmista pelaajista. Myös HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen uskoo siirron tapahtuvan pian.

– Olen valmistautunut siihen, että Ring lähtee. Uskon, että hän lähtee. Kyselijöitä on ollut paljon ja se on ihan selvä juttu, kun miettii asiaa. Tuonikäinen kaveri on noin hyvä ja Suomen A-maajoukkueen pelaaja, niin onhan se selvää että kyselyitä tulee, Muurinen ilmoittaa SuomiFutis.com-sivuston haastattelussa.

– Kauden jälkeen oli useita keskustelujta, joissa todettiin, että Alex varmaan tulee saamaan paljon kyselyitä. Myös Alexin asianhoitajat ovat antaneet selkeästi ymmärtää, että Alex ei tule pelaamaan Suomessa ensi kaudella. Minä oletan ja veikkaan, vaikka en veikkausmiljonääri olekaan, että Ring on hyvin lähellä siirtoa ulkomaille.

HJK saamassa ”erittäin hyvän” siirtokorvauksen


Teemu Pukin siirto FC Schalkeen elokuussa kartutti helsinkiläisseuran kassaa yli miljoonalla eurolla, vaikka osa siirtokorvauksesta meni Sevillaan. Ringin kohdalla HJK tekee mitä ilmeisimmin jopa vieläkin isomman potin.

Myös Muurinen laskeskelee samaa.

- Varmaan nyt on myös erittäin hyvä summa tulossa. Sen ikäinen pelaaja on kyseessä, että seurat joutuvat kilpailemaan. Näin HJK tulee saamaan hyvän tuoton pelaajasta.

Mestarivalmentaja ei epäile hetkeäkään, etteikö Ringin taso riittäisi Bundesliigan runkopelaajaksi.

- Uskon ehdottomasti hänen pärjäävän. Alex on kasvanut Saksassa. Hän on jopa enemmän saksalainen kuin suomalainen. Jopa hänen suomen kielessään on saksalaisia vaikutteita. Hän on mielestäni tosi saksalainen jo nyt, Muurinen hymyilee.

"Syöttöharhoja ei saa tulla paljon"

Enemmän kuin Ringin pärjääminen, Muurisen mieltä askarruttaa keskikenttämiehen tuleva pelipaikka.

- Mielenkiintoinen kysymys on, tuleeko hänestä puolustava, rikkova keskikentän pelaaja vai kehittyykö hänestä ylöspäin aktiivinen keskikenttäpelaaja. Alex on niin nopea, että hän pystyy paikkaamaan hyvin syöttöharhojaan. Näin hän pystyi ainakin tekemään Suomessa.

- Toisaalta Saksassa pelataan niin paljon kovemmalla tempolla, että syöttöharhoja ei saa tulla niin paljon. Kehittymistä pitää vielä tapahtua ylöspäin pelaamisessa ja syöttöpelissä, Muurinen linjaa.

Julkaisemme Antti Muurisen laajan erikoishaastattelun joulun jälkeisellä viikolla. Sitä ennen tarjoilemme joulun tienoilla muutamia makupaloja tulevasta – pysy siis kuulolla!

Haastattelu: Jaakko Käyhkö