Lohkoarvio: Puolan ja Venäjän hyökkäysvoima vie A-lohkosta jatkoon

EM-kisojen A-lohkoa on pidetty ennalta arvioiden heikkotasoisimpina, mihin viittaavat joukkueiden FIFA-rankingit: Puola 62., Venäjä 13., Kreikka 15. ja Tshekki 25.

Puola:

Kisojen toisen isäntämaan mahdollisuudet lepäävät maalivahti Wojciech Szczesnyn johtaman puolustuksen yhtenäisyydessä sekä hyökkäyspäässä Saksan mestarijoukkueen Dortumundin kärkipelaajan Robert Lewandowskin tehojen varassa. Kotiyleisön tuki merkitsee myös paljon.

(Pelaa Puolan lohkovoittoa NordicBetille 50 euron riskitön veto kertoimella: 3,45)

Kreikka:

Kreikka toivoo uusintaa vuoden 2004 EM-kisoista, jolloin joukkue nousi altavastaajan asemasta koko turnauksen voittoon. Joukkueessa on vieläkin kolme pelaaja tästä joukkueesta – maalivahti Kostas Chalkias sekä keskikentän isähahmot Kostas Katsouranis ja Giorgios Karagounis. Kreikka avasi silloin kisat voittamalla avausottelussa isäntämaan, ja nyt joukkue pelaa Puolaa vastaan. Toistaako historia itseään?

(Pelaa Kreikan lohkovoittoa NordicBetille 50 euron riskitön veto kertoimella: 6,50)

Venäjä:

Joukkueen itseluottamusta nosti Italian kaataminen 3-0 viimeisessä harjoitusottelussa. Miehistö on kokenut, taitava ja valmennuskin on hyvällä mallilla. Päävalmentaja Dick Advocaat on ollut huolissaan joukkueen virheistä puolstuspäässä. Hyökkäyspää on vahvin osa-alue Andrei Arshavinin, Alan Dzagoevin, Pavel Pogrebnjakin johdolla.

(Pelaa Venäjän lohkovoittoa NordicBetille 50 euron riskitön veto kertoimella: 2,35)

Tshekki:

Tshekki on uusiutunut viime vuosina reilusti. Takavuosien nimimiehistä huipulla jatkavat enää Tomas Rosicky, Milan Baros ja Petr Cech. Varsinkin Cechin varaan lasketaan reilusti puolustuspäässä, ja Rosickylta odotetaan suurta roolia hyökkäyssuuntaan. Joukkue kokonaisuutena on keskikertainen. Kuka tekee maalit? Baros on vuoden 2004 EM-kisojen maalikuningas, mutta ei enää samanlainen syömähammas kansainvälisissä peleissä.

(Pelaa Tshekin lohkovoittoa NordicBetille 50 euron riskitön veto kertoimella: 4,75)

Jatkopeleihin:

Lohkossa ei ole yhtään ns. suurta jalkapallomaata, mutta jokaisella joukkueella on selkeä identiteetti, miten se peliä ajattelee. Tasaisesta lohkosta jatkoon menee isäntämaa Puola – kotiyleisön tuella ja huippukärki Lewandowskin maaleilla – sekä Venäjä, joka on saanut taitopelaajat pelaamaan joukkueen edun mukaisesti.

SuomiFutis-sivuston toimitus

Pelaa NordicBetille jopa 50 euron riskitön veto EM-lopputurnaukseen
Jos veto menee ohi, saat panoksesi takaisin! Lue tästä lisätietoja!