Huuhkajien riveissä jalkapallokansan sydämet valloittanut Teemu Tainio on valinnut pelaajan Respect-päivän Maailma XI –joukkueeseen. Keskikentän terrieri nimesi mukaan ranskalaisen Pascal Chimbondan.

Chimbonda ja Tainio esiintyivät aikoinaan yhdessä Valioliigassa, ensin Tottenhamissa ja myöhemmin vielä Sunderlandin riveissä. Tainio tietää vuonna 1979 syntyneen laitapakin olevan oikea pelaaja otteluun.

– Mietin, kenet haluaisin saada mukaan Respect -päivään ja sitten Pascal tuli mieleeni. Hän on todella iso persoona kentällä ja kentän ulkopuolella. Jo Tottenhamin yhteisinä vuosina hänellä oli tiettyä show-miehen vikaa, Tainio kommentoi Respect-päivän Facebook-sivuilla.

– Hän sopii tapahtumaan erinomaisesti. Ensiksikin siksi, että hän oli ja on yhä loistava pelimies, mutta myös siksi, että hän tarjoaa aina katsojille jotain nähtävää, ”Teme” jatkoi.

Chimbonda edustaa nykyisin Rotherham Unitedia.

Maailma XI –nippuun on valittu jo useampi pelaaja. Jari Litmanen valitsi muun muassa eilen torstaina mukaan hollantilaislegenda Ronald de Boerin (uutinen). Joukkueeseen pääset tutustumaan tarkemmin tästä.