FIFA palkitsee kultaisen pallolla, Ballon d’Or -palkinnolla, vuoden parhaan pelaajan (katso ehdokkaat tästä), minkä lisäksi 7. tammikuuta 2013 pidettävässä gaalassa valitaan myös edellisen vuoden paras valmentaja. Palkinto jaetaan nyt kolmannen kerran.

Suosikki vuoden valmentajaksi lienee Espanjan kolmanteen perättäiseen arvokisavoittoon johdattanut Vicente del Bosque. Mies oli valmentajana myös MM-kisakultaan päättyneissä kisoissa vuonna 2010. Maan arvokisaputken ensimmäisen voiton, vuoden 2008 EM-kullan, aikana peräsimessä oli Luis Aragones.

Musta hevonen tittelin saajaksi on Chelsean altavastaajan asemasta Mestarien liigan voittoon viime keväänä johdattanut Roberto Di Matteo, jonka alaisuudessa sinipaidat ovat aloittaneet kuluvan kauden fantastisesti.

Viime vuonna palkinnon voitti FC Barcelonan entinen päävalmentaja Pep Guardiola, joka on myös nyt ehdolla. Ensimmäisen palkinnon vuonna 2010 voitto Jose Mourinho, joka hänkin on jällen listalla.

Ehdokaslista FIFA:n vuoden valmentajaksi:

Vicente del Bosque (Spain/Spain national team)
Roberto Di Matteo (Italy/Chelsea FC)
Alex Ferguson (Scotland/Manchester United FC)
Pep Guardiola (Spain/FC Barcelona former coach)
Jupp Heynckes (Germany/FC Bayern München)
Jürgen Klopp (Germany/Borussia Dortmund)
Joachim Löw (Germany/Germany national team)
Roberto Mancini (Italy/Manchester City FC)
José Mourinho (Portugal/Real Madrid CF)
Cesare Prandelli (Italy/Italy national team)