FC Interin päävalmentaja Job Dragtsma pohti SuomiFutis-sivuston haastattelussa, mitkä seikat johtivat siihen, että seura jäi toista kertaa peräjälkeen hopealle HJK:n taakse, vaikka seura oli kauden keskivaiheilla sarjan kärjessäkin.

– Menetimme liikaa pisteitä europelien aikaan. Se ajanjakso ei ole koskaan helppo, Dragtsma kertoi SuomiFutis-sivustolle.

Vuodesta 2007 seuraa valmentaneen hollantilaisluotsin mukaan hänen pitää valmentajana miettiä strategiaa, kuinka saaada pelaajat suorittamaan korkeimmalla mahdollisella tasolla koko pitkän kauden ajan. Mies ottaa osan heikoista suorituksista omalle vastuulleen.

– Normaalisti en kierrätä pelaajia kovinkaan paljoa, koska haluan parhaan miehistön aina kentälle. Mutta ehkä minun pitää enemmän miettiä rotaatiota. Se voisi olla vaihtoehto, mutta siihen pitää löytää paras tapa.

– 9-10 peliä kuukaudessa on pelaajille rankkaa. Suurempi rotaatio auttaisi pelaajia palautumaan paremmin.

”Tietenkin europeleissä parhaat ovat kentällä”

Dragstman mukaan europeleissä halutaan kuitenkin lähtökohtaisesti käyttää parhaita kynnelle kykeneviä miehiä.

– Tietenkin niissä pitää käyttää parhaita pelaajia. Muissa peleissä kauden aikana pitää tehdä rotaatiota aiempaa enemmän. Se tietenkin riippuu myös käytettävien pelaajien määrästä esimerkiksi loukkaantumisten vuoksi.

– Valmentajan olisi tietenkin helpompi, jos voisi vaihtaa enemmän ja laatua olisi enemmän. Kaikki on rahasta kiinni. Suomessa ei ole rahan kanssa kovinkaan helppoa.

Kai Lintinen (@kailintinen), Helsinki

CasinoEuro tarjoaa sinulle 5€ ILMAISRAHAA!