Bayern München etsii aktiivisesti uutta päävalmentajaa.

Thomas Tuchel ei jatka pestissä kuluvan kauden jälkeen. Bayern on ollut muun muassa Xabi Alonson, Julian Nagelsmannin, Julen Lopeteguin ja Ralf Rangnickin kintereillä, mutta kaikki heistä ovat kieltäytyneet saamistaan tarjouksista ja yhteydenotoista.

Saksalaismedia on ollut hyvin kartalla Bayernin valmentajavaihtoehdoista. Käytännössä viikottain media on paljastanut tarkasti, keiden valmentajien kanssa Bayern on keskustellut sopimuksesta.

Karl-Heinz Rummenigge työskenteli miltei 20 vuoden ajan Bayernin puheenjohtajana. Rummenigge jätti pestin kesällä 2021, mutta palasi viime keväänä seuraan hallintoneuvoston jäsenen roolissa. Rummenigge ei osallistu muun muassa valmentajahakuun.

AS haastatteli Rummeniggea, joka otti kantaa siihen, miten aktiivisesti seuran sisäiset asiat vuotavat medialle.

– En enää työskentele näiden aiheiden parissa, koska en ole enää aktiivisena operationaalisessa bisneksessä. Kehotan kuitenkin Bayernia toimimaan jälleen hieman suljetummalla tavalla. Aikoinaan, kun hankimme Pep Guardiolan Bayernin päävalmentajaksi, teimme sen eteen töitä puolen vuoden ajan ilman, että kukaan tiesi siitä. Sinun on työskenneltävä strategisesti, mutta samalla siten, ettei jokaista liikettäsi uutisoida päivittäin mediassa.

Bayern antoi reilu vuosi sitten potkut Nagelsmannille. Nyt valmentaja jälleen on vaihtumassa. Rummenigge kaipaa stabiiliutta.

– Jatkuvuus on kaikista tärkeintä. Meidän on oltava itsekriittisiä sen suhteen. Olemme lähteneet eri suuntaan omalta tieltämme niin kentällä kuin seurajohdossa. Bayernin on pidettävä tasaisuus seuran jokaisella osa-alueella. On muistettava, että minun, Uli Hoeneßin ja Franz Beckenbauerin kaltaiset ihmiset johtivat tätä seuraa sadan vuoden ajan, Rummenigge nauroi.

– On vaikea saavuttaa tuollaista pitkäjänteisyyttä johtavissa rooleissa, mutta Bayernin on palattava jatkuvuuden tielle.

LUE MYÖS