Huuhkajat kohtaa Ruotsin Thaimaassa pelattavan King’s Cupin finaalissa. Turnaus pelataan ns. talvimaajoukkueilla eli poissa ovat Euroopan sarjoissa pelikautta viettivät pelaajat.

Suomen päävalmentaja Mixu Paatelainen haluaa joukkueen parantavan keskiviikon ottelusta, missä kaatoi Thaimaa 3-1-lukemin Mikko Sumusalon ja Mikael Forssellin kahdella maalilla.

– Siinä pelissä oli paljon hyvää, mutta joitakin asioita korjataan, tehdään pikkuisen paremmin ja terävämmin. Ottelusta tulee mielenkiintoinen, Paatelainen kommentoi YLE Urheilulle.

Huuhkajien valmennusjohto on analysoinut tämänkertaisen Ruotsin ryhmän peliä katsottuaan joukkueen avauspelin. Siinä joukkue kaatoi Pohjois-Korean rangaistuspotkuilla 4-1, kun varsinainen peliaika päättyi 1-1-lukemiin.

– Ruotsi pelaa tutulla ja turvallisella taktiikallaan. Se on heidän vahvuutensa. Jokainen tietää, mitä kentällä tehdä ja miten liikkua. Ruotsi on jauhanut sitä vuosikymmeniä ja se kyllä näkyy.

Ruotsi oli mukana EM-kisoissa ja kaatoi kisojen karsinnoissa Suomen rumasti 5-0-lukemin. Tämä ryhmä on kuitenkin tyystin erilainen ja Suomen ryhmä ei paperillakaan paljoa jää naapurimaastaan. Absoluuttisessa tasossa eroa on, sen myöntää Mixukin.

– Teemme hartiavoimin töitä, että kuromme sen raon umpeen. Ruotsalaiset ovat meitä ehdottomasti jalkapallossa edellä.